-2.5 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Erről tudsz? Fogpótlást is kérhetsz állami támogatással!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nem is tu­dunk róla, de jár ál­lami tá­mo­ga­tás a fo­gá­szati ke­ze­lé­sekre. Egyes ese­tek­ben a fog­pót­lás­hoz és a pro­té­zis ké­szí­té­sé­hez is hoz­zá­já­rul az állam.

A kivehető és rögzített fogpótlás, a fogszabályozó készülék, illetve azok tartozékainak árához akkor is jár támogatás, ha ezeket nem a gyógyászati segédeszköz-forgalmazónál vásároljuk meg. Még úgy is, ha ezeket fogorvosi rendelésen kérjük.

Erről tudsz? Fogpótlást is kérhetsz állami támogatással!

Ki és mit tud igénybe venni:

1. Fogszabályozás:

A 18 évnél fiatalabbak jogosultak fogszabályozó készülékre. Ez azt jelenti, hogy a fogorvos munkája ingyenes, míg a készülék árához hozzájárul az állam, az egykori OEP, most Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által meghatározott mértékben.

2. Fogpótlás:

18 év alattiaknak, 18. év felett pedig nappali tagozaton tanulók és várandósság esetén: a kivehető és rögzített fogpótlások fogorvosi munkái ingyenesek. A technikai költségekhez nyújtott támogatás mértékét minden esetben a támogatott gyógyászati segédeszközöket kihirdető közlemény határozza meg.

• 18-62 év közöttiek: A kivehető és rögzített fogpótlások fogorvosi munkáira teljes térítési díjat kaphatnak.

• 62 év felett: A támogatott kivehető és rögzített fogpótlások fogorvosi munkája térítésmentes.

Üzemi baleset következtében szükséges ellátásnál a fogpótlások fogorvosi munkája térítésmentes. A fogtechnikai eszközök árához a tb-támogatás alapjául szolgáló ár erejéig nyújt támogatást az egészségbiztosító.

Súlyos betegségben szenvedők: Az arc, állcsont, illetve szájüreg fejlődési rendellenességében, daganatos vagy más súlyos betegségében szenvedők kaphatnak fogpótlást. Cisztaszűkítő és lágy- és kemény szövetpótlások orvosi munkáira térítésmentesen jogosultak, a technikai költségeket pedig szintén a támogatott gyógyászati segédeszközöket kihirdető közlemény határozza meg.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Avatar: A víz útja – videó

Az Avatar: A víz útja Magyarországon is rekordsiker - írja az orogo.hu Meghaladta a kétmilliárd forintot és ezzel újabb mérföldkövet...

Valentin-napi ötletek – képek

Valentin-napi ötletek, ötletes összeállítások az egyszerűtól a bonyolultig..   Képek: Pinterest Hirmagazin.eu

Tragédia! 40 utas égett halálra – videó

Gyorshajtó sofőr miatt halt meg negyven ember Pakisztánban. Túl gyorsan hajtott, emiatt megcsúszott és egy híd pillérének csapódott a...

Több ezren rekedtek a hó fogságában – videó

Több ezer ember rekedt az autójában a hatalmas hóviharban Romániában. Voltak, akik 14 órán át várták, hogy kimentsék őket...