1.7 C
Budapest
2023. január. 28. szombat

Erősödik a rokonszenv hazánk iránt

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Kárpát-medence lakosságának többsége jó véleménnyel van Magyarországról

– Reményt kelt, hogy bármi történik is Nyugat-Európában, a mi térségünkben van egy sziget, amely azt mondja, képesek vagyunk megállni a magunk lábán, ha összefogunk – jelentette ki Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt egykori elnöke a Nézőpont Intézet és a Charta XXI. Megbékélési Mozgalom A patriotizmus sikere: baráti kapcsolatok a Kárpát-medencei nemzetek között elnevezésű tegnapi rendezvényén.

A Fidesz–KDNP korábbi európai parlamenti képviselője elmondta: a tíz évvel ezelőtt elindított mozgalom célkitűzése a civil szférával összefogva és az emberi jogok érvényesítése mentén együttműködni a szomszédos országokkal, hogy az elszakított területeken élő magyarok is meg tudják tartani magyar nemzetiségüket.

Ezt az együttműködést megalapozó társadalmi támogatottságot mutatja a Nézőpont Intézet felmérése, amely szerint a magyarok többsége kedvező véleménnyel viseltet a szomszédos országok iránt, és ezt a rokonszenvet nagyrészt viszonozza is térségünk államainak a lakossága.

A közvélemény-kutató vezető elemzőjének ismertetése szerint az utóbbi három évben számottevően javult a szomszédos országok megítélése magyar részről, pusztán a tradicio-nálisan konfliktusos román–magyar és az utóbbi időben elmérgesedett ukrán–magyar kapcsolatokban nem következett ez be.

Nagy Dániel arra is kitért, hogy Ausztria kivételével az a tendencia érvényesül, hogy jobb véleménnyel vannak rólunk szomszédaink, mint mi őróluk, de tavaly még nyugati szomszédunkban is 42 százalék kedvelte hazánkat.

Az említett tendencia Romániára is érvényes, hiszen míg honfitársaink egyharmada vélekedett kedvezően Romániáról, a románok 52 százalékának volt jó véleménye hazánkról.

Legkedvezőbben a szerbek – 80 százalékuk – gondolkodtak rólunk 2018-ban, őket pedig a szlovákok követték 76 százalékkal. Nekünk Ausztriáról és Horvátországról van a legjobb véleményünk – a magyarok 73, illetve 70 százaléka gondolkodik így. Összességében kétszer annyian ítélnek kedvezően hazánkról a Kárpát-medencében, mint amennyien negatívan gondolkodnak Magyarországról.

magyarnemzet

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

A TANÁR ÚR

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A TANÁR ÚR

A TANÁR ÚR rész Debreceni diák voltam…. A nyolc év általános iskola után, a kisvárosból Debrecenbe mentem tanulni....

A zsinagógából távozókra nyitott tüzet egy merénylő Jeruzsálemben – Többen meghaltak

Legkevesebb heten meghaltak egy jeruzsálemi terrorakcióban, többen pedig megsebesültek pénteken - írja a hirado.hu A merénylő egy zsinagóga kapujánál nyitott...

Egy húsdarálótól a Sztracsatelláig

Eredetileg filmrendezőnek készült, de végül színészként végzett, és a magyar színjátszás és kabaré megkerülhetetlen alakjává lett a ma...

Mérföldkő a hazai robotikában

A hazai egészségügy újabb mérföldkövet ért el a robottechnikai beavatkozásokban. Ismételten egy komoly szakaszhoz ért Magyarországon az egészségügy robotizációja,...