3.1 C
Budapest
2022. november. 26. szombat

Erősödik a nem

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI/M1/Kossuth Rádió

A párizsi merényletek nem lassították a migránsáradatot Szerbiában. A párizsi terrortámadások nyomán nincs politikai lehetőség arra, hogy Lengyelország menekülteket fogadjon be – jelentette ki az EU ügyeiért felelős leendő lengyel miniszter. Fontos, hogy a magyarok támogassák az uniós kvótarendszer tervezete ellen indított aláírásgyűjtést – mondta a kommunikációért felelős államtitkár. Magyarország még nem kapta meg azt a mintegy 1,2 milliárd forintnak megfelelő eurót, amelyet a migrációs nyomás kezelésére az Európai Bizottság ítélt meg sürgősségi segélyként hazánknak.

Nem lassult a migránsáradat Szerbiában

A párizsi merényletek után sem változott semmi a szerb-horvát határon, Presevóból továbbra is több tucat busz érkezik a határ menti Sidre, ahonnan Horvátországba szállítják a Közel-Keletről érkezőket – jelentette honlapján a szabadkai Pannon RTV. A helyszínen tartózkodó tudósító elmondta, hogy a migránsok hallottak ugyan a francia fővárosban történt támadásokról, de – ezek ellenére is – mindenképpen Nyugat-Európába szeretnének jutni.

Erősödik a nemTörökország felől érkező bevándorlók partot érnek a görögországi Leszbosz szigetén, Görögországból pedig a macedóniai Gevgelijába vezet az útjuk.

Határozott lengyel nem

A párizsi terrortámadások nyomán nincs politikai lehetőség arra, hogy Lengyelország menekülteket fogadjon be – jelentette ki az Európai Unió ügyeiért felelős leendő lengyel miniszter. Konrad Szymanski ugyanakkor elismerte, hogy jogilag továbbra is érvényes Lengyelországnak a migránsoknak befogadására vállalt kötelezettsége.

Erősödik a nem
MTI Fotó: Berényi Pál

Magyarország még nem kapta meg a pénzt

Magyarország még nem kapta meg azt a mintegy 1,2 milliárd forintnak megfelelő eurót, amelyet a migrációs nyomás kezelésére az Európai Bizottság ítélt meg sürgősségi segélyként hazánknak – írta a Magyar Idők. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az újságnak elmondta: az említett összeg más országokkal összehasonlítva a feladathoz mérten egyáltalán nem volt arányos. Hangsúlyozta: Magyarország a 2014-2020-as pénzügyi ciklusban 85 millió euróra, mintegy 26 és fél milliárd forintra jogosult az Európai Uniótól a menekültügyi és migrációs politika kiadásainak támogatásához.

Merkel kitart

A német kancellár egy televíziós interjúban kijelentette, hogy továbbra is kitart az európai migrációs válság kezeléséről képviselt álláspontja mellett, és küzd meggyőződéséért. Angela Merkel a ZDF köztelevízióban elutasította azokat a követeléseket, hogy hozzák nyilvánosságra, hány menekültet fogad be az ország. A menekültügyet uniós szinten szabályozó dublini rendszerről úgy vélte, hogy azt tovább kell fejleszteni, a belső határőrizet nélküli schengeni övezetet pedig meg kell őrizni.

Tuzson: kell a támogatás a kvótarendszer ellen

Fontos, hogy a magyarok támogassák a Fidesz által az európai uniós kvótarendszer tervezete ellen indított aláírásgyűjtést – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára. Tuzson Bence az M1-en hangsúlyozta: az ország megvédéséhez szükség van arra, hogy erő legyen a kormány mögött. Úgy fogalmazott: sikeres a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtés, hiszen az íveket hat nap alatt 250 ezren írták alá.

Szijjártó: megállítottuk az áradatot

Egyedül Magyarország mondhatja el magáról az Európai Unió tagállamai közül, hogy sikerült megállítania a bevándorlási hullámot – jelentette ki Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter az M1-en arról is beszélt, hogy Berlin eddig nem reagált Orbán Viktor azon nyilatkozatára, amely szerint ha Angela Merkel kijelentené, hogy Németország megtelt, ezzel az egyetlen mondattal le tudná állítani a menekültáradatot.

Nyugat-balkáni Alap

Nyugat-balkáni Alapot hoztak létre a visegrádi csoport államai a nyugat-balkáni régió országai együttműködésének elősegítésére. Az alapító dokumentumot ma írták alá Prágában a visegrádi, illetve a nyugat-balkáni országok külügyi vezetői. Magyarország nevében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látta el kézjegyével a megállapodást. A tanácskozás résztvevői nyilatkozatokat fogadtak el az Európai Unió bővítéséről és a migrációs válság kezeléséről.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Eltűnt egy 13 éves kislány Budapestről! .. Barkóczi Zsanett Viktoriát rendőreink most is keresik, a lakosság segítségét kérik!

A 13 éves lányt a rendőrök jelenleg is keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság 01180-157/1149/2022. körözési számon eljárást...

Tragédia a zuhanyzóban! Áramütésben halt meg egy zuglói nő, az önkormányzat elismerte a felelősségét

Zuhanyozás közben rázta meg az áram az édesanyát, aki életét vesztette egy zuglói önkormányzati lakásban. Két ízben is jelezte...

Tűz volt egy családi házban, egy kétéves gyermek életét vesztette.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. november 24-én 14 óra 17 perckor érkezett bejelentés arról, hogy tűz...

Idén is lesz elég fenyő, de jelentős drágulás lesz a tavalyi árakhoz képest..

Százalékban kifejezhető a drágulás. Bár a hazai fenyőtermelők nagy többsége idén nem emelt árat, a kereskedők viszont igen. Így...