28 C
Budapest
2022. július. 4. hétfő

Erős honvédség nélkül nincs erős ország! Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

„Ma két olyan fontos törvényt is elfogadtunk a parlamentben, ami a honvédelem ügyét, a Magyar Honvédség átalakítását, megerősítését, egy ütőképes, modern hadsereggé alakítását eredményezi majd” – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes sajtótájékoztatóján, december 12-én.

Az államtitkár hangsúlyozta: az, hogy ma Magyarország a világ és Európa egyik legbiztonságosabb országa, nagyban a Magyar Honvédségnek és a határvédelmi feladatokat ellátó rendőröknek köszönhető.

„A világ egyre feszültebb körülöttünk, egyre jobban erősödik a terrorista nyomás Európában is. Erős hadsereg nélkül nincs erős ország. A magyar emberek biztonságát, hazánk békéjét leginkább a Magyar Honvédség garantálja” – húzta alá Németh Szilárd.

Az államtitkár elmondta azt is: a mai napon a honvédelemmel kapcsolatos és a kormánypárt szerint nemzeti ügynek gondolt jogszabályokat szavaztak meg a parlamentben. „Az Országgyűlés 37 500 főre emelte fel a Magyar Honvédség betölthető létszámkeretét, ez a növekedés 13 600 fővel több, mint a 2010-es engedélyezett létszám” – mondta Németh Szilárd. Kiemelte: 2022. december 31-ig meghosszabbították azt a lehetőséget, hogy a túlmunka szabadidőben és pénzben is megváltható legyen.

Fotó: Dévényi Veronika

A hadkötelezettség felső korhatárával kapcsolatban Németh Szilárd elmondta: Európában egyetlen országban sincs 40 évben maximálva a behívhatósági korhatár. Mindenhol magasabb, például Szlovéniában 63, Lengyelországban 60, Romániában pedig 55 év a korhatár. Az államtitkár az újonnan rögzített honvédelmi veszélyhelyzet kapcsán kiemelte: ez a békeidőben történő rendelkezésre állást jelenti, amelyet a biztonsági környezet megváltozása indokolt.

„Egy új jogszabályt is alkottunk, miszerint a Magyar Honvédség civil munkavállalói honvédelmi alkalmazottként dolgozhatnak tovább jövőre. A honvédelmi alkalmazottak januártól 20 százalékos, majd háromszor 5 százalékos, vagyis összesen 35 százalékos illetményemelésben részesülnek és kedvezőbb helyzetbe kerülnek a pluszjuttatások szempontjából is” – fogalmazott Németh Szilárd.

Fotó: Dévényi Veronika

Az államtitkár hozzátette: a költségvetés 2019-ben is biztosítja azokat az elképzeléseket, amik a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban találhatóak. A jövő évi 513 milliárd forintos keret, 86 milliárd forintos emelkedést jelent az ideihez képest. Németh Szilárd kiemelte: a honvédelem fejlesztésének már most több eredménye van. Példaként említette a kedden bemutatott, magyar szakemberek által összeszerelt fegyvereket, valamint az eddig beszerzett repülőgépeket. Az államtitkár azt is elmondta, hogy a jövőben egy újabb A319-es Airbust és három szállítógép beszerzését tervezi a tárca.

Forrás: HM

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Időjárás: mutatjuk, mikor ér véget a kánikula

Kánikulával kezdődik a jövő hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot,...

Őrült Ferrari hiba: elvették a győzelmet a jobb pilótájuktól és a rosszabbnak adták

A verseny elején Csou Kuan-jü hatalmas balesete, aztán Max Verstappen autójának sérülése, majd a Ferrarik és Lewis Hamilton...

Magyarországon már népbetegségnek számít az elhízás

Hazánkban népbetegségnek számít a túlsúly és az elhízás, mivel a felnőtt lakosság mintegy 60 százalékát érinti. A koronavírus-járvány még...

Lukasenka: Már rég döntöttem arról, hogy részt veszünk a hadműveletben

„Mindig is orosz testvéreink mellett álltunk, és ez így is fog maradni” – fogalmazott a belarusz elnök. Régóta eldöntött kérdés,...
facebook