8.8 C
Budapest
2024. március. 3. vasárnap

Erős honvédség nélkül nincs erős ország! Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

„Ma két olyan fontos törvényt is elfogadtunk a parlamentben, ami a honvédelem ügyét, a Magyar Honvédség átalakítását, megerősítését, egy ütőképes, modern hadsereggé alakítását eredményezi majd” – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes sajtótájékoztatóján, december 12-én.

Az államtitkár hangsúlyozta: az, hogy ma Magyarország a világ és Európa egyik legbiztonságosabb országa, nagyban a Magyar Honvédségnek és a határvédelmi feladatokat ellátó rendőröknek köszönhető.

„A világ egyre feszültebb körülöttünk, egyre jobban erősödik a terrorista nyomás Európában is. Erős hadsereg nélkül nincs erős ország. A magyar emberek biztonságát, hazánk békéjét leginkább a Magyar Honvédség garantálja” – húzta alá Németh Szilárd.

Az államtitkár elmondta azt is: a mai napon a honvédelemmel kapcsolatos és a kormánypárt szerint nemzeti ügynek gondolt jogszabályokat szavaztak meg a parlamentben. „Az Országgyűlés 37 500 főre emelte fel a Magyar Honvédség betölthető létszámkeretét, ez a növekedés 13 600 fővel több, mint a 2010-es engedélyezett létszám” – mondta Németh Szilárd. Kiemelte: 2022. december 31-ig meghosszabbították azt a lehetőséget, hogy a túlmunka szabadidőben és pénzben is megváltható legyen.

Fotó: Dévényi Veronika

A hadkötelezettség felső korhatárával kapcsolatban Németh Szilárd elmondta: Európában egyetlen országban sincs 40 évben maximálva a behívhatósági korhatár. Mindenhol magasabb, például Szlovéniában 63, Lengyelországban 60, Romániában pedig 55 év a korhatár. Az államtitkár az újonnan rögzített honvédelmi veszélyhelyzet kapcsán kiemelte: ez a békeidőben történő rendelkezésre állást jelenti, amelyet a biztonsági környezet megváltozása indokolt.

„Egy új jogszabályt is alkottunk, miszerint a Magyar Honvédség civil munkavállalói honvédelmi alkalmazottként dolgozhatnak tovább jövőre. A honvédelmi alkalmazottak januártól 20 százalékos, majd háromszor 5 százalékos, vagyis összesen 35 százalékos illetményemelésben részesülnek és kedvezőbb helyzetbe kerülnek a pluszjuttatások szempontjából is” – fogalmazott Németh Szilárd.

Fotó: Dévényi Veronika

Az államtitkár hozzátette: a költségvetés 2019-ben is biztosítja azokat az elképzeléseket, amik a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban találhatóak. A jövő évi 513 milliárd forintos keret, 86 milliárd forintos emelkedést jelent az ideihez képest. Németh Szilárd kiemelte: a honvédelem fejlesztésének már most több eredménye van. Példaként említette a kedden bemutatott, magyar szakemberek által összeszerelt fegyvereket, valamint az eddig beszerzett repülőgépeket. Az államtitkár azt is elmondta, hogy a jövőben egy újabb A319-es Airbust és három szállítógép beszerzését tervezi a tárca.

Forrás: HM

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...