35.8 C
Budapest
2022. augusztus. 18. csütörtök

Erőre kapott a forint az MNB és a kormány összehangolt lépésére

Dátum:

Megosztás:

A forint körüli hangulatot a Kormányinfón elhangzottak is javították.

A Magyar Nemzeti Bank csütörtökön 7,75 százalékról 200 bázisponttal 9,75 százalékra emelte az egyhetes betéti kamatot. Azt is bejelentették, hogy jövő kedden a jegybanki alapkamatot is megemelik, így néhány nap eltéréssel a két kamatláb újra egy szintre emelkedik – olvasható az Index cikkében.  Azt írják: a Kormányinfón Gulyás Gergely fogalmazta meg, hogy az Európai Bizottság álláspontját a magyar kormány négy kérdésben is elfogadja, ezzel pedig talán az EU-s forrásokról szóló megállapodás is hamarabb megszülethet.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A forint a hírek együttes hatására az euróhoz, az amerikai dollárhoz és a svájci frankhoz képest is erősödésnek indult.

Csütörtökön reggel 9 órakor a Magyar Nemzeti Bank az egyhetes betéti tenderén 200 bázisponttal (2 százalékponttal) emelte meg a kamatot. Kicsit később pedig azt is közzétették, hogy nem várat magára sokat az sem, hogy a jegybanki alapkamat ezzel egy szintre kerüljön, hiszen jövő kedden, 2022. július 12-én az alapkamatot is megemelik.

A forint körüli hangulatot tovább javították Gulyás Gergely szavai

Az egyhetes betéti kamat emelésének hírére a forint először fel-le csapkodásba kezdett, majd amikor megérkeztek a hírek arról is, hogy a befektetőknek az alapkamat emelésére is csak néhány napot kell várniuk, akkor a forint érezhető erősödésbe kapcsolt.

A forint körüli hangulatot tovább javították Gulyás Gergely szavai, aki a csütörtöki Kormányinfón összefoglalta, hogy  a magyar kormány négy pontban is megfogadja az Európai Bizottság javaslatait.

mti

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kiderült: Románia már a februárban szállított fegyvereket Ukrajnának

Bukarest sokáig hevesen tagadta, hogy konkrétan fegyverekkel segítette volna Ukrajnát. EU-s szinten már a háború első napjaiban elfogadtak két...

Továbbra sincs béke: a hazatérő Harrynek és Meghannak eszük ágában sincs találkozni Vilmosékkal

Harry és Meghan a jövő hónapban az Egyesült Királyságba látogatnak, de nem találkoznak Vilmossal és Katalinnal. Ahogy arról mldiánk...

Egészség: Ezt muszáj kipróbálnod! Szuper méregtelenítő ital, pár összetevőből, 5 perc alatt

Nagyon jó hatással lesz a szervezetedre. A megfelelő emésztés nagyon fontos egészségünk érdekében, ugyanis kiüríti a toxinokat a szervezetből....

ELTŰNT KINCSES GERGŐ GÁBOR A XVII. KERÜLETBŐL

A 14 éves fiút rendőreink jelenleg is keresik. Aki látta vagy látja, hívja bármelyik rendőri számot! A Budapesti Rendőr-főkapitányság...
facebook