16.5 C
Budapest
2023. június. 7. szerda

Erdőkertes baloldali háziorvosa megtagadja a vakcinák beadását

Dátum:

Megosztás:

Hippokratészi esküjét megszegve megtagadja betegeitől az oltást Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos, az LMP korábbi országgyűlési képviselőjelöltje, aki egészségügyi dolgozóként még magának sem adta be a vakcinát.

Sőt, páciensei kérésére sem tesz eleget kötelezettségének, egyik oltóanyaggal sem hajlandó dolgozni..

Forrásunk szerint óriási pánik alakult ki az oltástagadó orvos miatt a Pest megyei településen, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy az idős emberek mikor juthatnak hozzá az életmentő vakcinához, ha egyáltalán hozzájutnak. Tovább folytatódik tehát a baloldal oltásellenes kampánya: már nemcsak támadják az oltásokat, hanem (túlzás nélkül állíthatjuk) közvetlenül is veszélyeztetik az emberi életeket.

A történet előzménye röviden:

  • a baloldali pártok a kezdetek óta támadják a vakcinákat;
  • elsősorban az orosz és a kínai oltóanyagok körül próbálnak meg bizonytalanságot kelteni;
  • ebben élen jár a Demokratikus Koalíció: Gyurcsány Ferenc pártja hónapok óta oltásellenes kampányt folytat; 
  • ennek legfőbb arca Komáromi Zoltán DK-s egészségügyi szakpolitikus, aki háziorvosként azt vallja, hogy egyes vakcináknál még a megbetegedés is jobb;
  • de még ő sem ment el addig, mint Erdőkertesen az egyik háziorvos, aki már közvetlenül is emberi életeket veszélyeztet.

„A 2018-as országgyűlési képviselői választáson az LMP jelöltjeként indulok a Csomád, Csömör, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd és Veresegyház alkotta Pest megye 5. számú választókerületben. Jelenleg három éve dolgozom háziorvosként Erdőkertesen” – így mutatkozott be az LMP honlapján a legutóbbi parlamenti választás előtt Kiss Csaba, aki nem sokkal ezután visszalépett a DK-s Rónai Sándor javára. A baloldali politikus így sem tudta legyőzni a fideszes Tuzson Bencét, de végül tavalyelőtt egy uniós mandátummal vigasztalódhatott.

Kiss négy évig önkormányzati képviselő (1995-1998 között), majd négy évig (1998-2002 között) alpolgármester volt Tiszaszigeten, nyolc évig (2006-2014 között) pedig Eperjes társadalmi megbízatású polgármestereként dolgozott. Mindeközben szakmai vonalon is építgette magát: az általános orvosi diploma megszerzése után letette a háziorvosi szakvizsgát. Életrajza szerint 2001 óta praktizál, hat éve pedig Erdőkertesre tette át a székhelyét, ahol most alaposan kivette a részét a baloldal oltásellenes kampányából.

Emberéleteket veszélyeztet

Az Origo megbízható forrásból úgy értesült, hogy

HIÁBA TOMBOL A JÁRVÁNY HARMADIK HULLÁMA, A BALOLDALI HÁZIORVOS NEM HAJLANDÓ BEADNI AZ OLTÁST A PÁCIENSEINEK, MÉG ÚGY SEM, HOGYHA AZT KIFEJEZETTEN KÉRIK TŐLE. 

Megtagadja betegeitől az oltást Kiss Csaba erdőkertesi háziorvosFORRÁS: LMP

„Nem vállalom, hogy olyan vakcinákkal oltsam be a lakosokat, amelyeknek nincs EU-s engedélye” – ezzel indokolta döntését az Átlátszónak adott nyilatkozatában Kiss, aki összhangban a baloldal oltásellenes kommunikációjával, az orosz és a kínai vakcinák alkalmazását „gyógyszerkísérletnek” nevezte, de szidta magát az oltási rendszert is. A Soros Györgyhöz köthető portál írásában egyébként végig háziorvosnak titulálta Kisst, pártpolitikai kötődéséről egyáltalán nem tett említést. Csakhogy

POLITIKAI INDÍTTATÁSÚ OLTÁSTAGADÁSÁVAL AZ LMP JELÖLTJE EMBERI ÉLETEKET VESZÉLYEZTET.

A kormány és az Operatív Törzs számtalanszor elmondta, hogy kizárólag a megfelelő átoltottsági szint elérésével lehet legyőzni a vírust, minél gyorsabban adják be a vakcinákat minél több embernek, annál jobb. Az, aki szándékosan kivonja magát a folyamatból, akadályozza a járványból való gyors kilábalást, és ezzel emberi életeket tesz kockára.

Főleg, hogy összesen 2500-an tartoznak Kisshez, aki egyébként a Fő utcai háziorvosi rendelőben fogadja a betegeit. Arról nem is beszélve, hogy praktizáló orvos létére erősen oltásellenes, amit jól mutat, hogy egészségügyi dolgozóként mindezidáig nem oltatta be magát, és pácienseit is megpróbálja elbizonytalanítani.

Óriási bizonytalanság alakult ki az oltástagadó orvos miatt a községben

Sikerült beszélnünk egy erdőkertesi lakossal, aki elmondta, hogy a településen összesen két háziorvos praktizál. „Amíg Kiss Csaba megtagadta az oltások beadását, addig a másik szakember folyamatosan olt, napi 23-30-40 embernek adja be az életmentő vakcinát” – ismertette a körülményeket informátorunk, aki 10-20 idős emberrel beszélgetett az elmúlt napokban.

Állítása szerint a faluban gyorsan terjedt a híre annak, hogy „az egyik orvos nem olt.” A felemás helyzet nagy riadalmat okozott az idősebb korosztály körében, főleg, hogy Európában gyorsan terjed a járvány harmadik hulláma” – magyarázta, hozzátéve, hogy akciójával Kiss nemcsak az oltások iránti bizalmat gyengítette, hanem komoly zavart okozott az oltási rendben. „Kapunk-e oltást egyáltalán, ha igen, mikor leszünk beoltva?” – elmondása szerint ezek a kérdések merülnek fel a helyiekben.

Arról is beszámolt, hogy fele olyan gyorsan halad a vakcináció, mint kellene, sok embert átirányítottak a veresegyházi oltópontra. Kérdésünkre válaszolva elmondta azt is, hogy a baloldali háziorvos nemcsak a kínai és az orosz vakcinákat hanyagolja, hanem egyáltalán nem olt.

Megkérdeztük értesüléseinkről Kiss Csabát, aki cikkünk megjelenéséig nem reagált megkeresésünkre. A háziorvostól azt szerettük volna megtudni, hogy már beoltatta-e magát az öt elérhető oltóanyag egyikével, igaz-e, hogy nem hajlandó egyik vakcinával sem oltani, valamint valóban megtagadja-e az oltás beadását a betegeitől a harmadik hullám idején.

Amennyiben Kiss válaszolna kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

Tuzson Bence megdöbbent

A történtek kapcsán felháborodott Tuzson Bence, a dunakeszi választókörzet fideszes vezetője, aki szerint természetesen a vakcina az egyetlen megoldás a vírus legyőzésére.

„Megdöbbenten értesültem arról, hogy Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos nem hajlandó beoltani a körzetéhez tartozó pácienseket koronavírus-fertőzés elleni vakcinával, még az ő kifejezett kérésükre sem!” – írja a baloldali háziorvosnak címzett nyílt levelében a kormánypárti politikus, aki arra szólította fel Kisst, hogy „csatlakozzon azon háziorvos kollégáihoz, akik nap mint nap időt, energiát nem kímélve oltják a regisztrált pácienseket, ezáltal életeket mentenek”.

Felmondás Kübekházán

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere Kisshez hasonló álláspontot képvisel vakcinaügyben. Február végén írt levelében azt kérte a település háziorvosaitól, hogy „a kínai vakcinával való oltás során kellő óvatossággal járjanak el, ne engedjenek a nyomásnak”.

A hirado.hu írta meg, hogy az egykori kisgazda, most baloldali polgármester „intelmei” miatt Balla Beáta, a település főorvosa azonnali hatállyal felbontotta foglalkozás-egészségügyi szerződését Kübekháza önkormányzatával, és addig nem is köti újra azt, amíg Molnár vezeti a települést.

„Önnek esküjéhez híven a települését óvnia, az ott élő embereket védelmeznie kell. Önnek nem választási lehetősége, hanem kötelessége betartani és betartatni a járványügyi feladatokat. Önnek nem feladata vakcinaelemzéseket végezni, még kevésbé virológusokra hivatkozni. Ön a község háziorvosa felé tett utasító hangnemű és bizonytalanság keltését szító levelével átlépett minden megengedhető etikai, emberi és vezetői határt. Ezzel

a járványügyi védekezést hátráltatni nem más, mint aljas összeesküvés a józan ész, a biztonság és a magyar emberek ellen

– írta búcsúlevelében az orvosnő.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Gerard Butler, Linda Cardellini, Gary Oldman – A Hunter Killer küldetés – videó

Joe Glass tengeralattjáró-kapitány (Gerard Butler, Támadás a Fehér Ház ellen, 300) épp egy vészhelyzetbe került amerikai tengeralattjárót próbál...

A magyar kislányok lettek a legszebbek Törökországban

A 11 éves Sólyi Réka mindent vitt Sorra hozták el a dobogós helyeket a magyar versenyzők a törökországi Future...

Halálos baleset történt Budapesten tegnap éjjel – videó

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető utat kedd éjszaka. A rendőrség a honlapján tudatta, hogy a karambolban többen megsérültek, egy...

Egy darabig nem tér vissza a nyárias idő

Egy darabig nem tér vissza a nyárias idő - írja a ripost.hu Kedd Gyakran lesz erősen felhős az ég, és két...