21.1 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeFőhírekKülföldErdogan továbbra sem támogatja a finnek és a svédek befogadását a NATO-ba..

Erdogan továbbra sem támogatja a finnek és a svédek befogadását a NATO-ba..

Recep Tayyip Erdogan török elnök nemrég arról beszélt, hogy ha a finnek és a svédek nem tesznek eleget az általuk Törökország számára ígért biztonsági feltételeknek, akkor Ankara kész befagyasztani a két ország csatlakozását a szövetséghez

 számolt be róla a Newsmax.

Törökország hetekig blokkolta a svédek és a finnek NATO-csatlakozását, mert ezen országok szerintük terroristákat támogatnak azzal, hogy menedéket adtak a 2016-ban sikertelen puccsot végrehajtó kurd csoportoknak. Múlt hónapban viszont a törökök feloldották a vétót, mivel sikerült megállapodást kötniük Svédországgal és Finnországgal az ügy rendezéséről.

EZZEL UGYAN MEGNYÍLT AZ ÚT A SVÉDEK ÉS A FINNEK ELŐTT, AZONBAN MÉG AZ ÖSSZES NATO-TAGORSZÁG PARLAMENTJÉNEK IS MEG KELL SZAVAZNIA AZ ÚJ ORSZÁGOK FELVÉTELÉT A SZÖVETSÉGBE.

Erdogan nemrég arról beszélt, hogy amennyiben a csatlakozni vágyó országok nem teljesítik az Ankarával kötött megállapodás ráeső részüket, akkor ismét befagyaszthatják a folyamatot. A török elnök elmondta, hogy követelésükből nem engednek, a többi pedig a svédeken és a finneken múlik innentől.

Erdogan szerint különösen Svédországgal kapcsolatban lehetnek gondok, hiszen a két ország közül ők bizonyulnak a kevésbé együttműködőnek.

origo nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem