6.4 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

EP: Romlott a helyzet Magyarországon a Sargentini-jelentés megszavazása óta

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Veszélyes útra lépett a magyar kormány, amikor egy tagja feljogosítva érezte magát, hogy más tagországok kormánytagjait szidja és rágalmazza

számolt be a hvg.hu arról, hogyan értékelte Gwendoline Delbos-Corfield EP-képviselő Kovács Zoltán nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár keddi Twitter bejegyzéseit, melyből kisebb botrány lett Brüsszelben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Kovács épp egy magyar jogállamiságról folytatott vitán szegte meg a szabályokat azzal, hogy kommentárjaival szivárogtatott egy zárt ülésről. Az Általános ügyek tanácsában a 7-es cikkely szerinti eljárás keretein belül történő meghallgatás egyébként éppen a magyar fél kérése miatt nem volt nyilvános.

A francia zöldpárti Delbos-Corfield viszi tovább a holland, szintén Judith Sargentini rapportőri munkáját, miután ő nem is indult a 2019-es EP-választásokon.

A francia politikus részt vett azon a reggelin, melyre Magyarországot képviselőket is meghívták (, a tagállami képviselők találkoztak az EP delegációjával, és jelen volt a jogállamisági eljárásban „érintett” két biztos, a cseh Vera Jourova és a belga Didier Reynders is.

Gwendoline Delbos-Corfield

@GDelbosCorfield

En tant que rapportrice pour le Parlement européen sur le dossier , je rencontre ce matin le afin de faire un état des lieux sur la situation depuis l’adoption du rapport en septembre 2018.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Minél tovább habozik az Európai Tanács Magyarország ügyében, annál rosszabb lesz a helyzet, napról napra. A kormány eddig távozásra kényszerített egy egyetemet, szűkítette a civilek terét, és eltávolított bírókat. Már több mint egy év telt el azóta, hogy a Parlament többsége megszavazta az eljárás megindítását, és még mindig nincs világos képünk arról, hogy mi lesz a következő lépés a folyamatban, lesz-e bármilyen intézkedés – közölte az EP-képviselő a reggeli után.

A magyar újságíróknak pedig arról beszélt, hogy a Sargentini-jelentés elfogadás óta romlott a helyzet Magyarországon, az egyetemi szabadság és a kultúra terén). Nem érzi időszerűnek egy újabb jelentés készítését, de azt mondta, hogy jövőre újabb magyarországi látogatás tervez az EP-küldöttségével. Az Eurológus információi szerint a misszió jövő év februárja és áprilisa között érkezhet majd Magyarországra.

Az eljárás folytatásához az is fontos, hogy azt a következő féléves elnökséget vezető Horvátország ezt kezdeményezze. A most záruló finn elnökség minden korábbinál aktívabb volt ezen a téren – mondta Delbos-Corfield, hozzátéve, hogy bár neki már jelezték, hogy folytatni kívánják a folyamatod, de a még nem nyilatkoztak erről.

euronews, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Tragédia! Elhunyt Varga Tímea kutyája, gyertyát is gyújtott érte e temetőben..

Borzalmas ami történt! A temetőben teljesen összetörve fotózták le Vajna Tímeát Vajna Tímea teljesen összetört ugyanis férje Andy Vajna...

Ennyi volt az elektromos rollereknek? Párizsban már fontolgatják, hogy kitiltják őket a városból – Menjenek vagy maradjanak? Szavazz!

Az elektromos rollerek megosztó járművek: sokan imádják, de nem kicsi az a tábor sem, amelynek a tagjai rossz...

„Hazug g*ci vagy!” – óriási veszekedés kerekedett abból, hogy VV Reni hány férfival feküdt le..

Csupán két éjszakát töltöttek a luxus helyszínen a ValóVilág idei versenyzői, akik közül többen már az első éjszaka...

FAO: Nem drágult a globális élelmiszerkosár novemberben

A FAO élelmiszer-alapanyag árindexe csupán 0,3%-kal haladja meg a tavalyi értékét Róma, 2022. december 2. – Jórészt mozdulatlan maradt a...