21.8 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

„Engedjetek el, nincs több erőm” – meghalt a Pillangógyerek, aki sokakat meghatott Szerbiában

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Tegnap este a belgrádi Anya– és Gyermekvédelmi Intézetben meghalt az a 12 éves kisfiú, akinek története sokakat meghatott Szerbiában. A Pillangógyereknek is nevezett kisfiú egy nagyon ritka bőrbetegségben szenvedett.

Despot Lazić Bajina Bašta-n élt, egy epidermolysis bullosa (EB) nevű nagyon ritka bőrbetegséggel küzdött, amitől folyamatosan hólyagos volt és sebes a bőre. A fiú akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor 2015-ben a szülők a Blic napilapnak nyilatkozva beszéltek a gyermeküket sújtó betegségről.

Az epidermolysis bullosa (EB) egy örökletes betegség, melynek lényege, hogy a bőrön már igen kis mechanikai erőbehatásra hólyagok képződnek, melyek aztán kifakadnak. A fiú már születése óta szenvedett ebben a borzalmas betegségben, sokan csak Pillangófiúnak hívták, mert sérülékenysége hasonlatos volt a lepkék szárnyához.

kis Despotot édesanyja Sofija ápolta, úgy, hogy speciális fáslikkal körbe tekerte a testét, hogy csak minimális felületen sérülhessen. De mivel a fásli nagyon drága volt, az állam pedig fittyet hány a betegekre, ezért a család a polgároktól kért segítséget.

Anyukám, tudom, hogy itt a vége. Nem félek a haláltól. Csak azt akarom, hogy engedjetek elnincs több erőmAdd át üdvözleteimet mindenkinek”

 

– mondta édesanyjának a kisfiú, mielőtt elvesztette volna eszméletét. Ezután a szervei fokozatosan kezdték felmondani a szolgálatot, tegnap kétszer is sikerült újraéleszteni őt, de harmadjára már nem.

Despot Lazić

Despot Lazić

Despot Lazić

(Blic.rs nyomán)

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Szörnyű baleset: kéthetes baba zuhant le az áruház mozgólépcsőjén

Nem tudni, hogy a kisbaba túlélte-e. A szemtanúk szerint mindössze kéthetes lehetett az a csecsemő, aki egy londoni áruház...

Heves jégcsapás érte az Alföldet – videókon a vihar – videók

Amíg az ország nagy részében izzasztó napsütés van az Alföldön most szó szerint "az ég a földet éri". Jégesőt...

Boris Johnson lemondana, ha magára kellene hagynia Ukrajnát

Boris Johnson brit miniszterelnök lemondana, ha a gazdasági nehézségek mellett túl költséges lenne az ukrán emberek támogatása, írja...

Fullasztó meleg, zivatarok, országos riasztás: kemény hétvégének nézünk elébe

Embert próbáló hétvégénk lesz.. Folytatódik a nyári időjárás, nem várható enyhülés a forróságban - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat....