Hirmagazin.eu
Főoldal » Engedélyezhetik a távollétet az alsós diákoknak
Életmód hírek

Engedélyezhetik a távollétet az alsós diákoknak

Nem kényszerít senkit semmire a kormány – ez hangzott el a Kormányinfón az oktatással kapcsolatban. Akár az iskolaigazgatók is engedélyezhetik a távollétet az alsós diákoknak.

Digitális oktatás már nem lesz hétfőtől, tehát minden otthon maradó gyereknek úgy kell pótolnia a tananyagot, mintha például betegség miatt hiányozna az iskolából

– hangzott el az M1 Híradójában.

Készülnek az újranyitásra a zalaegerszegi Kis Utcai Óvodában, több mint kétszáz gyereket várnak vissza. A járványügyi szabályokat továbbra is szigorúan betartják majd.

„Ez a hosszú idő elég volt ahhoz is, hogy felújításokat is tudtunk végezni az óvodában, illetve mindenhol megtörtént a fertőtlenítő nagytakarítás, ez folyamatosan is történik. Hétfőtől a régi rendben várjuk a gyerekeket, és a régi óvintézkedések is tovább élnek”

– mondta Horváthné Ambrus Marianna, a zalaegerszegi belvárosi I. számú óvoda intézményvezetője az M1 Híradójában.

A higiéniára kiemelten ügyelnek minden intézményben, a korábban alkalmazott szabályok lesznek érvényesek. Belépéskor testhőmérséklet-mérés és kézfertőtlenítés vár a gyerekekre. Az ehhez szükséges eszközöket és szereket a tankerületek és az önkormányzatok biztosítják. De ezenfelül több intézmény is kapott plusz felajánlásokat.

Az egyik legnagyobb magyar logisztikai cégcsoport nagy mennyiségű fertőtlenítőszert és egészségügyi maszkot adományozott a soroksári iskoláknak és óvodáknak.

„Annak érdekében, hogy Soroksáron nyugodtan tudjon elindulni a második iskolakezdés, ennek érdekében ajánlotta fel a vállalat azt az ötezer maszkot, illetve több mint száz liternyi fertőtlenítő folyadékot és egyéb eszközöket a következő hetekre” – mondta Barna Zsolt, a Waberer’s Csoport operációs vezérigazgató-helyettese.

Több mint egy hónap után nyitnak ki újra hétfőn az óvodák és iskolák. Az alsó tagozaton mintegy 350 ezren térhetnek vissza a tantermekbe. Ehhez minden készen áll

mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

Hozzátette: a nyitás fokozatos és óvatos, az erről szóló döntés pedig jól megfontolt.

Javulnak a járványügyi adatok, az érintett korosztályokban alacsony a fertőzöttség, és sikeres volt a pedagógusok oltása, több mint kétszázezren kapták meg a vakcinát.

Azokat, akik nem tudtak elmenni a megadott időpontra, most hétvégén soron kívül beoltják, 31 ezer sms-t küldtek ki újra. Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy a szülőknek lehetőségük van továbbra is otthon tartani a gyerekeket, ezt az intézményvezetők engedélyezhetik. De a távollét hiányzásnak számít, nem lesz online oktatás, a tananyagot pótolni kell.

„Az eredeti tervekhez képest lassabban, szűkebb körben nyitunk, de nyitunk. Jelentős érv továbbá az alsó tagozat visszanyitása mellett az is, hogy a digitális oktatás éppen ezeken az évfolyamokon, ebben a korosztályban a legkevésbé hatékony, a kicsiknek igenis nagy szükségük van a jelenléti oktatásra és természetesen a saját óvodapesdagógusokra is” – fogalmazott.

Az alsó tagozatosok április végéig ingyen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön,

mindössze csak a diákigazolványukat kell felmutatniuk. A MÁV és a Volán közleményében azt írta: díjmentesen közlekedhet az érintett korosztály hétfőtől, és teljesen visszaállnak a tanítási időszakban érvényes menetrendre.

A nyitás következő lépéseként, várhatóan május 10-től az ötödik évfolyamtól is újraindul a jelenléti oktatás. De idén csak írásbeli érettségik lesznek.

A címlapfotó illusztráció.

hirado, M1

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

7 jel, ami arra utal, hogy tetszel a pasinak

Edit

7 pénzügyi tanács a világ leggazdagabb embereitől

Mazsi

5 alattomos tünet, ami jelzi, hogy nagy baj lesz a májaddal!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....