2.3 C
Budapest
2023. március. 23. csütörtök

Energiatakarékos fényforrásokkal az alacsonyabb villanyszámláért!

Dátum:

Megosztás:

Az energiatakarékos fényforrások, mint a LED és a CFL (Compact Fluorescent Lamp – kompakt fénycső) lámpák egyre népszerűbbek mind otthoni, mind munkahelyi környezetben egyaránt.

Ennek több oka is van, de az egyik legfontosabb, hogy ezek a készülékek jóval kevesebb energiát – és ezáltal pénzt – fogyasztanak, mint a hagyományos izzók.

Mennyire hatékonyak az energiatakarékos lámpák?

Energiatakarékos fények segítségével alacsonyabb energiafelhasználásukból adódóan jelentősen csökkenthetjük villanyszámlánkat. A LED technológiás világítások például akár 90%-kal kevesebb áramot használnak a régebbi típusokkal szemben, miközben ugyanolyan fényerőt biztosítanak. A kompakt fluoreszkáló lámpák is igen figyelemreméltó energiahatékonysággal működnek: esetükben 75%-os megtakarításról beszélhetünk.

Milyen egyéb előnyeik vannak?

A LED és CFL lámpák számos egyéb előnnyel is rendelkeznek, amelyek miatt mindenképp ajánlott elgondolkodni a használatukon. Ezek között említhető a rendkívül magas élettartamuk – akár 10-szer tovább képesek üzemelni elődjeiknél! Ez egyben azt is jelenti, hogy ritkán kell őket lecserélni, vagyis újfent pénzt takaríthatunk meg.

Az energiatakarékos lámpák további pozitívuma, hogy környezetbarát. A LED-es termékek például nem tartalmaznak ólmot és más káros anyagokat, valamint kevesebb CO2 kibocsátással jár az előállításuk is. A kompakt fluoreszkáló fényforrások pedig a legtöbbször újrahasznosíthatók, amivel szintén csökkenthetjük a szénlábnyomot.

Napjainkban a fentiek tükrében egyre többen döntenek az energiahatékony világítástechnikai megoldások mellett. Akik szeretnék csökkenteni villanyszámlájukat és hozzájárulni a bolygó védelméhez, úgy érdemes lecserélni a régi izzókat LED vagy CFL világításra. Tipp: a Union Knights webáruház kínálatában dekoratív kül- és beltéri LED-es fényforrások között válogathatunk remek áron, termékeikre pedig kivétel nélkül 2 év garanciát vállalnak.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hegyek között – amerikai romantikus dráma – videó

A fotóriporter Alex és a sebész Ben útja Boise városának repterén keresztezi egymást. Alex az esküvőjére, Ben pedig...

Esti torna – videó

Mozogj többet, élj tovább! Esti torna - videó Hirmagazin.eu

Esti mese – videó

Jó éjszakét gyerekek! Esti Mese A kiskakas gyémánt félkrajcárja - népmese Hirmagazin.eu

Közel a harmadik világháború (reméljük nem lesz (szerk..)): amerikai bombázókat fogtak az orosz határon..

"2023. március 20-án a Nyugati Katonai Körzet légvédelmi erőinek szolgálatban lévő radarjai két, az Orosz Föderáció államhatárának irányába...