11.1 C
Budapest
2024. március. 1. péntek

Embervadászat Ukrajnában: már a diákokat is besorozná az ukrán kormány – posztok, videók

Dátum:

Megosztás:

Ukrajnában elfogytak az önkéntesek, aki teheti, az elmenekül, aki nem, az bujkál. Sok férfi több mint másfél éve nem meri kitenni a lábát a házból.

Ha így megy tovább, akkor akár az egyetemistákat is besorozhatják. Zelenszkijék újabb kétségbeesett lépése is mutatja, Ukrajna képtelen a harctéren megnyerni a háborút, mégis újabb tízezreket küldenének a frontra, a biztos halálba. Eközben Brüsszel újabb fegyverszállítmányokat küldene Kijevbe, és milliárdokkal támogatná az országot az európai adófizetők pénzéből, ami csak a háború elhúzódásához vezetne. A nemzeti konzultációban erről is elmondhatják a magyarok a véleményüket.

Hajmeresztő ötletekkel állnak elő az ukrán hadtestparancsnokok, akik újabban a kézzel vezérelt propagandamédia kedvenc vendégei. A többnyire borostás vagy szakállas egyenruhások egyre többet beszélnek a különböző műsorokban arról, hogy drasztikusan erősíteni kellene a katonai mozgósításon, a veszteségek ugyanis hatalmasak. Rajtuk kívül ezt egyébként senki nem meri kimondani, Ukrajnában ugyanis meg van tiltva, hogy az elesettek számáról beszámoljon bárki is.

A héten jelentette be Petro Gorbatyenko, az 1. rohamzászlóalj 3. különleges dandárjának a parancsnoka főműsoridőben azt, hogy

MOZGÓSÍTANI KELLENE A 18 ÉS 20 ÉV KÖZÖTTI, EGYÉBKÉNT TÖRVÉNYILEG VÉDETT, EGYETEMI HALLGATÓKAT IS FRONTSZOLGÁLATRA.

Szerinte ugyanis a diákoknak is harcolniuk kell. A parancsnok szerint az 50 éves korosztállyal már nem mennek sokra, hiszen öregek, és tele vannak betegségekkel, viszont a fiatalok nem.

Mobilizálni kell a 20 és 18 éveseket! Mi ebben a kivetnivaló? Az, hogy diákok? Na és! A diákoknak nem kell harcolniuk? De kell! És alkalmasak!

– fogalmazott Petro Gorbatyenko, katonai hívónevén Rolló.

Post / videó

Az embervadászat egy percre sem áll meg

Ha nem lennének veszteségek, ahogy azt az ukrán propaganda is hirdeti, akkor nem lenne szükség a hadköteles férfiak levadászására sem.

Post / videó

Azonban a hadkiegészítők továbbra is hordákban járva teszik mindezt az ukrán városokban és falvakban.

Post / videó

A legdurvább eseteket többnyire Odesszában dokumentálják, mint az alábbi felvételt, melyen egy férfi kiáll a saját jogaiért, és nem ismeri el az intézkedés törvényességét. A hatóságok háromszor is arra kérik, hogy szálljon be velük a mikrobuszba, és menjen el adategyeztetésre a parancsnokságra. A férfi azonban jól tudván, hogy annak a front lesz a vége, elutasítja mindezt. A videóban végül a fiatalembert földre terítik és megbilincselik, majd betuszkolják az autóba. Esélye sincs elmenekülni.

Post / videó

Érdekes, hogy a különböző megyék a központi hatalomtól eltérően hoznak olyan rendeleteket, melyek a mozgósítás erősítését célozzák meg. Herszon megye katonai kormányzója például azt jelentette be, hogy a régió azon részén, amit a kijevi hatóságok felügyelnek, felerősítik a katonai mozgósítást. Olekszandr Prokugyin internetre feltöltött videójában így fogalmazott:

Ülésezett a régió védelmi tanácsa… Úgy döntöttünk, hogy megerősítjük a mozgósítással kapcsolatos munkát. A Nemzeti Rendőrség azzal lett megbízva, hogy aktivizálják magukat, és kutassák fel azon személyeket, akik bujkálnak a mozgósítási kötelezettség elől. Az ellenőrző pontokon mindenkit meg fognak vizsgálni, és leellenőrzik, hogy az illető ignorálta-e a korábban kapott katonai behívóparancsát.

– mondta a dél-ukrajnai megye vezetője.

Post / videó

Hasonló intézkedést jelentett be Lemberg megye katonai vezetése is. Az ő rendeletükben az áll, hogy a régió területén a hadkötelesek minden esetben meg kell, hogy mutassák a személyi igazolványaikat a hadkiegészítők munkatársainak. Emellett a sorozótiszteket kötelezték arra is, hogy ellenőrizzék le az utcán megállított férfiak papírjait. Külön figyelmet fordítva a lakcímbejegyzésre. 

Post / videó

Korábban az Ukrán Igazságügyi Minisztérium azt jelentette be, hogy a hadkiegészítők munkatársai egyedül nem rendelkeznek semmiféle jogosultsággal az állampolgárok igazoltatását illetően. Azt a törvények szerint kizárólag a titkosszolgálat vagy a rendőrség jelenlétében tehetnék meg. Az, hogy egy megye felülírja a központi jogszabályokat, mindössze azt jelzi, hogy egyre nagyobb a káosz, illetve hogy még több emberre van szüksége az ukrán hadseregnek.

Post / videó

Brüsszel továbbra is támogatja a háborút

Hiába a rengeteg halott, a megdöbbentő kényszersorozások, az embervadászat, és Kijev újabb elkeseredett javaslata, Brüsszel – ahogy a kezdetektől fogva – továbbra is háborúpárti álláspontot képviselt, és fegyverszállítást sürgetett. Ennek megfelelően már eddig is több mint ötmilliárd eurót költött az ukrán hadsereg fejlesztésére.

A LEGÚJABB JAVASLAT SZERINT PEDIG TOVÁBBI HÚSZMILLIÁRD EURÓT ADNÁNAK UKRAJNA FELFEGYVERZÉSÉRE.

Az Európai Bizottság ráadásul további ötvenmilliárd euróval akarja támogatni a keleti szomszédunkat. Az összeg azonban a jelenlegi uniós költségvetésben nem áll rendelkezésre, ezért a tagállamoktól akarnak pluszforrásokat kicsikarni.

Fontos megemlíteni, hogy

ÚGY KÉRNEK MAGYARORSZÁGTÓL TOVÁBBI HOZZÁJÁRULÁST, HOGY HAZÁNK JÓ IDEJE NEM KAPJA MEG A NEKI SZERZŐDÉS SZERINT JÁRÓ UNIÓS PÉNZEKET.

Magyarország már eddig is sok milliárd forintot költött az Ukrajnából menekülők megsegítésére. Ezek fényében világossá teheti mindenki a konzultációban, hogy nem szeretne több pénzt fizetni az adóforintjainkból Ukrajnának, amíg a nekünk járó pénzt nem kaptuk meg.

nemzeti konzultációban a kormány erről is kikéri az emberek véleményét, a magyarok elmondhatják, mit gondolnak a kérdésben. 

Forrás

HIRMAGAZIN ONLINE MÉDIA

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kikerült Alekszej Navalnij arcképe a Szabadság téri szovjet emlékműre – videók

A posztert kirakó aktivisták között sok a párhuzam az orosz és a magyar politikai helyzet között. Videó Egy Alekszej Navalnijra...

Ma este Silvester Stallone nagysikerű sorozata: Tusla királya (1-5. részek) – videók

Teljes film magyarul: Tusla királya 1 Tusla királya 2 Tusla királya 3 Tusla királya 4 Tusla királya 5 Kellemes szórakozást a filmekhez! Holnap a 6-9....

Omara Portuondo, a kubai zenei legendák egyike, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét – videó

Omara Portuondo, a kubai zenei ikon, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét. Bár pontos okokat nem...

Tudtad, hogy a műfű az otthonodat szebbé és gondtalanabbá varázsolja?

A műfű egyre népszerűbb választás a kertekben és teraszokon, és számos előnye van a hagyományos füves területekkel szemben. Nézzük, miért...