-0.3 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

Embercsempészekkel működhetnek együtt bizonyos NGO-k

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az utóbbi egy-két napban megint több ezer bevándorlót mentettek ki és hoztak át Európába a civil szervezetek hajói a Földközi-tengeren. Annak ellenére folytatódik ez a gyakorlat, hogy most már egyre többen azt mondják – szakértők, rendőrök és politikusok is -, hogy összejátszanak az embercsempészekkel a civilek. Friss fejlemény, hogy olasz segítséggel bevándorló-tábort építhet az ENSZ Líbiában.

731 migránssal a fedélzetén futott be Reggio Calabira kikötőjébe vasárnap reggel az Aquarius, egy civil szervezet mentőhajója. Még szombaton gyűjtötték be a fekte-afrikaiakat líbia partjai közlében. Az Aquarius mellett több másik hajó is részt vett az akcióban – egyetlen nap alatt több, mint 3100 bevándorlót vittek ki az olasz partokra.

A csempészbandák azt ígérik az útnak indulóknak, hogy elég egy pár órát eltölteni a csónakban, aztán jönnek a civil szervezetek hajói, és kimentik őket, ami rendszerint így is történik. A csempészek ugyanis igyekeznek biztosra menni. Fenyjelzésekkel jelzik pozíciójukat, így kommunikálnak a civil szervezetek hajóival.

Nem tudunk mit tenni, rendszeresen járőrözünk – mondta a a parti őrség parancsnoka. A líbiaiak állítják: az NGO-k a nemzetközi szerződéseket megsértve belépnek a líbiai parti vizekre, így nehezítve a líbiai határvédelem munkáját.

Az olasz külügyminiszter jelentős összegeket ígért Tripoliban a parti őrség megerősítésére, sőt 10 millió eurót ajánlott egy líbiai migránstábor felállítására is, ahol még indulás előtt dönthetne az ENSZ menekültügyi ügynöksége arról, hogy megkapják-e a migránsok a menekültstátuszt.

Az unió és különösen Olaszország álláspontja alapvetően változott meg Líbiával kapcsolatban. Egy éve még úgy érezték, ki kell várni a líbiai rendezést ahhoz, hogy bárkit visszaküldhessnek oda. A rendezés azóta beláthatatlan távolságba tolódott – a migránsok száma viszont drámaian nőtt. Olaszországban pedig komoly nyomás alá került a kormány, hogy tegyen valamit.

Ez az üzletág ma Olaszországban már legalább olyan jövedelmező, mint a drogcsempészet – mondta Camerlo Zuccaro cataniai ügyész, aki állítja: bizonyítékokat szerzett arról, hogy egyes mentéssel foglalkozó NGO-k közvetlen kapcsolatban vannak a líbiai csempészbandákkal.

Zuccaro kijelentései nyomán az olasz ellenék nyomására már a szentáus védelmi bizottsága is vizsgálatba kezdett, amelyen elhangzott: mivel a civil szervzetek közt vannak, amelyek nem emberbaráti célokat követknek, mindenképpen meg kell vizsgálni, kik hogyan és miért hozták létre őket, és honnan szerzik jövedelmüket.

Embercsempészekkel működhetnek együtt bizonyos NGO-k

M1

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...