9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Elutasította az ügyészség a rendőrnő panaszát, aki azt állította, a kollégái megerőszakolták

Dátum:

Megosztás:

Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség Zsiga Katalin panaszát. Közleményük szerint nincs helye további panasznak.

Zsiga Katalin nem hagyta annyiban a vele történt megalázást/Fotó:Zsolnai Péter

Elutasította az ügyészség a rendőrnő panaszát, aki azt állította, hogy kollégái megerőszakolták őt /Fotó:Zsolnai Péter

Zsiga Katalin még tavaly decemberben számolt be a Blikknek arról, hogy két kollégája megerőszakolta őt. Elmondása szerint elkábították őt, és az esetről csak egy videóból értesült, melyet kolléganője mutatott meg neki.

“Az egészből csak arra emlékszem, hogy miután letelt a szolgálat, megvacsoráztunk, majd nekem kicsit fájt a fejem, úgyhogy elmentem aludni a panzióban, ahol elszállásoltak minket. Egyébként sem vagyok nagy társasági ember, nem járok bulizni, nem iszom alkoholt, amit a többiek is tudtak. Reggel még rosszabbul voltam, fájt a fejem, görcsölt a hasam. A határról visszafelé tartó úton el is ájultam. Arra tértem magamhoz, hogy egy parkolóban vagyunk, az ablak le van húzva, én meg vérzem” – mondta akkor a Blikknek Katalin.

Az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálta, és nyomozásuk során kétséget kizáró módon megállapították, hogy kollégái nem erőszakolták meg Zsiga Katalint, és más bűncselekmény sem történt a sérelmére.

Mint kiderült,

  • az egyik elkövető több száz kilométer távol volt, amikor az állítólagos erőszak történt;
  • Zsiga Katalin nem beszélt a kolléganőjével, akiről tudomást szerzett a történtekről;
  • a video felvétel nem létezik, az üzenetküldő alkalmazásokban sincs nyoma olyan tartalmaknak, melyek a rendőrnőt érintenék;
  • a szakértői vizsgálatok rámutattak, hogy sem a jármű ülésén, sem a nő ruházatán nem volt anyagmaradvány.

Az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették, Zsiga Katalin azonban panaszt tett a megszüntető határozat ellen. A rendőrnő a panaszában indoklás nélkül módosította korábbi vallomásait, valamint továbbra is azt állította, hogy megerőszakolták őt.

Panaszát a Központi Nyomozó Ügyészség elutasította. “Tekintettel arra, hogy a panasz nem tartalmazott olyan adatokat, amelyek kétséget támasztottak volna az eljárás megszüntetéséről rendelkező határozat megalapozottságával vagy törvényességével kapcsolatban, a nyomozás folytatásának nincs helye” – írták a közleményben.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Pixabay

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...