21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

Első számú turisztikai célponttá tennék Magyarországot

Dátum:

Megosztás:

A legjobb hazai szakemberek összefogása segíti a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) munkáját, az új magyar országmárka megalkotása során. Egy jó stratégia akár évtizedekre meghatározhatja a külföldiek Magyarországról kialakított képét.

Csodálatos Magyarország. Kép: https://www.hirmagazin.eu
Csodálatos Magyarország. Kép: https://www.hirmagazin.eu

 

Az elmúlt években Budapest rendkívül fontos turisztikai célponttá vált. Évről évre folyamatosan növekszik a magyar fővárosba látogató külföldiek száma, mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az M1 Itthon vagy! című műsorának tematikus adásában. A turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok koordinációjáért felelős miniszteri biztosként is tevékenykedő szakember fontosnak tartotta leszögezni, hogy a turisták számára a pezsgő társasági élet, a fürdők és a gasztronómia mellett a Budapesten még megtalálható klasszikus európai értékek tisztelete: a család, a biztonság és a hagyományok egyaránt fontosak.

Csodálatos Magyarország. Kép: https://www.hirmagazin.eu
Csodálatos Magyarország. Kép: https://www.hirmagazin.eu

Guller Zoltán kiemelte, hogy az országmárka kialakításában résztvevő kollégái emberfeletti erőfeszítéssel dolgoznak. Bár azt is el kell ismerni, tette hozzá, hogy ennél izgalmasabb kihívás nem igazán létezik. A létrejövő új országmárka a következő 20-30 évre meghatározza, hogy mit gondolnak rólunk külföldön, mutatott rá az előttük álló munka fontosságára.

Az MTÜ-nél dolgozó szakembereket olyan tanácsadók és szakértők is segítik, akik a saját területükön kiemelkedőt alkottak, mondta a szervezet vezetője. Hozzátette: vannak olyan fiatalok, akik hazaszeretetből, a szabadidejük feláldozásával segítik a munkánkat, hogy jobban megértsük hogyan működik, hogyan gondolkodik a huszonéves generáció Európában.

Csodálatos Magyarország. Kép: https://www.hirmagazin.eu
Csodálatos Magyarország. Kép: https://www.hirmagazin.eu

A gazdaság területéről Csák Jánost, a divatvilágból Zoób Katit emelte ki Guller Zoltán. Emellett kitért arra is, hogy az MTÜ döntéshozói kulturális kérdésekben együtt gondolkodnak Káel Csabával és Ugron Zsolnával is. A fiatalok közül Vági Bencét, Orbán Ráhelt és Berecz Istvánt említette meg a turisztikai ügynökség vezérigazgatója.

Guller hangsúlyozta, hogy a könnyűzenei fesztiválok specialistájával Loebenwein Norberttel, és a gasztronómia területéről Csapody Balázzsal, Bíró Lajossal, Ruprecht Lászlóval is együtt dolgoznak.  A hazai szakmai szervezetek képviselői és vezetői, Könnyid László, Gál Pál Zoltán és Erdei Bálint ugyancsak részt vesznek az országmárka kialakításában, mutatott rá a miniszteri biztos.

Csodálatos Magyarország. Kép: https://www.hirmagazin.eu
Csodálatos Magyarország. Kép: https://www.hirmagazin.eu

A hazai reklámkampányok eredményei már kimutathatók, hiszen számottevő mértékben emelkedett a magyar turisták itthon töltött vendégéjszakáinak száma, emelte ki Guller. A külföldi kampány, mely elsősorban Budapestre fókuszál, májusban indul. Ezzel a legnagyobb 12 küldő piacot célozza az MTÜ, de emellett a környező országok határ menti településein is megjelenik majd hazánk, részletezte a közeljövő terveit a turisztikai ügynökség vezérigazgatója.

Forrás: Itthon vagy

Képek: Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...