6.5 C
Budapest
2023. február. 2. csütörtök

Első körben mintegy 73 ezer ügyfelet kártalanítanak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 10 153300
Forrás: MTI | 2015. 03. 10. 14:04:00

Az OBA megkezdte a kifizetést a DRB bankcsoport károsult ügyfeleinek. Első körben mintegy 73 ezer ügyfél kap kártalanítást 103 milliárd forint értékben, a 100 ezer forint alatti tételeket keddtől kézbesíti a posta a pénzt.
Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) megkezdte a kifizetéseket a DRB bankcsoport károsult ügyfeleinek, első körben mintegy 73 ezer ügyfél számára fizet kártalanítást 103 milliárd forint értékben – közölte az OBA kedden. A 64 ezer magánszemély közül 22 558 – 100 ezer forint alatti megtakarítással rendelkező – ügyfélnek keddtől kézbesíti a posta a kártalanítási összeget. Ezzel egy időben a többi magánszemély, valamint 10 ezer jogi személy betétes számára is megkezdődött az értesítések postázása.

Az adatbázisok feldolgozása alapján mintegy 5,5 milliárd forintnyi betétállomány további ügyintézést, vizsgálatot igényel, ezek gyámhatósági számlák, Start számlák, illetve elhunytak betétei. Az OBA által ki nem fizethető, kártalanítási értékhatár feletti összeg a bankcsoport esetében 12,9 milliárd forint.

“A DRB bankcsoport betéteseit érintő kifizetés az eddigi legnagyobb kihívást jelenti az OBA számára, mivel az egyidejűleg legtöbb ügyfelet érintő kártalanításnak minősül” – nyilatkozta Fekete-Győr András, az OBA ügyvezető igazgatója a közleményben. Az érintett 73 573 ügyfél 87 százaléka magánszemély, a betétek átlagos nagysága 707 ezer forint.

A bankcsoport négy bankja közül a legnagyobb kifizetés az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál lesz, itt 24 ezer ügyfelet kártalanít az OBA összesen 40 milliárd forint értékben. A Dél-Dunántúli Takarék Bank 19 ezer ügyfele 23 milliárd forintot kap. A DRB Dél-Dunántúli Regionális Banknál 14 ezer ügyfelet kell kártalanítani 22 milliárd forint értékben.

A BRB Buda Regionális Banknál 17 ezer ügyfélnek összesen 19 milliárd forintot fizet ki az OBA. A DRB bankcsoport vezető állású tisztségviselőinek, valamint a velük egy háztartásban élő közeli hozzátartozóknak az OBA nem fizet kártalanítást.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Döntött a kormány, módosította az adósságrendezés szabályait

Több, a családi csődvédelem szempontjából meghatározó törvényt is felülírt a kormány legfrissebb határozatával, amelyben átírták az adósságrendezés szabályait.   Rendeletben...

HRW: Ukrajna a nemzetközi jog által tiltott aknákat vetett be Izjumnál – írja az euronews.com

Nemzetközi jog által tiltott aknákat használ Ukrajna - állítja a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet. A tiltott...

Hatvan házkutatás – Újabb orvosok és cégvezetők kerültek rendőrkézre

A gyógyászati segédeszközös csalási ügyben 250 rendőr csapott le 6 orvosra, 8 cégvezetőre és 3 alkalmazottra. Újabb 17 embert...

Időjárás! .. Holnap jön a havazás, és aztán olyan lehűlés, amely nem engedi elolvadni a havat – videó

Nagy esély van arra, hogy hosszú, kemény tél áll előttünk.. Napos idő várható február 2-án, a hagyomány szerint pedig...