1.7 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Elsápadtak a kutatók, hihetetlen leletre bukkantak a tenger mélyén – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Egy elveszettnek hitt tengeralattjáró került elő a Csendes-óceán mélyéről.

Közel nyolcvan évvel ezelőtt a USS Grunion tengeralattjáró a beavatási küldetésén elsüllyedt hetvenfős legénységével együtt.  Sokáig keresték a Csendes-óceán mélyén, de most úgy tűnik, hogy Alaszka partjainál, nagyjából 820 méterrel a vízfelszín alatt rátaláltak – írja a Live Science.

Miután rátaláltak a tengeralattjáró orrára, önjáró, víz alatti járműveket küldtek le, amik 3D felvételeket készítettek a hajótestről. A Lost 52 projekt, ahogyan a neve is mutatja, a II. világháború alatt eltűnt 52 tengeralattjáró felkutatását tűzte ki célul.

Az USS Grunion 1942 áprilisában indult útjára a Karib-térségből Pearl Harbor felé. Július 30-án visszahívták az alaszkai tengerészeti bázishoz, de soha nem ért oda. 1942. október 5-én eltűntnek nyilvánították a tengeralattjárót és a legénységét.

2006-ban már megpróbálta megkeresni a roncsot az USS Grunion kapitányának három fia, de az orrát nem találták meg, azt csak most, a Lost 52 szakemberinek segítségével sikerült megtalálni. A kutatók egy videót készítettek a speciális technológiával készített felvételekről.

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...