28 C
Budapest
2022. július. 5. kedd

Előzzük meg a zseblopásokat!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Fesztiválokon, nagyobb tömeget vonzó rendezvényeken, piacokon, utazás közben különösen ügyelni kell a pénztárcákra, mobiltelefonokra. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai segítenek abban, hogy a lopásokat megelőzzük. (2018. 07. 15., vasárnap,  Békés Megyei Rendőr-főkapitányság)

Utazás, vásárlás, szórakozás közben is vigyázzanak személyes dolgaikra! – ezt kéri a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A nagy tömeget vonzó nyári fesztiválokon, rendezvényeken, illetve piacokon, zsúfolt buszokon, vonatokon különösen figyelni kell a pénztárcákra, mobiltelefonokra. Irataikat, pénzüket, bankkártyáikat ne könnyen hozzáférhető zsebekben tartsák! Inkább tegyék jól zárható, cipzáras táskába, amit tömegben maguk elé tudnak fogni! Gyakori, hogy a piacokon vásárlók addig, amíg egyik árustól a másikig elmennek, a bevásárlókosárba, a már megvett dolgok tetejére teszik a pénztárcájukat. Onnan pillanatok alatt, észrevétlenül le lehet venni. Ugyanígy egy bővebb ruha külső zsebéből is könnyen ki lehet venni egy pénztárcát vagy egy telefont anélkül, hogy a tulajdonos érezné, valaki belenyúlt a zsebébe.

A pénztárcában, a bankkártya mellett soha nem legyen ott a PIN-kód! Ha a kártya eltűnik, a bankjuknál minél hamarabb tiltassák le! Mindig csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire előreláthatólag szükségük lesz! Vásárlás közben nem tanácsos a pénztárcát, táskát, mobiltelefont a bevásárlókocsiba tenni. Nézelődés közben ugyanis nehéz folyamatosan a bevásárlókocsira is figyelni.

Ha lopás történik, hívják azonnal a 112-es segélyhívón a rendőrséget és kérjék a közelükben lévők segítségét is!

Forrás: police.hu

Kép: illusztráció (police.hu)

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Időjárás: mutatjuk, mikor ér véget a kánikula

Kánikulával kezdődik a jövő hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot,...

Őrült Ferrari hiba: elvették a győzelmet a jobb pilótájuktól és a rosszabbnak adták

A verseny elején Csou Kuan-jü hatalmas balesete, aztán Max Verstappen autójának sérülése, majd a Ferrarik és Lewis Hamilton...

Magyarországon már népbetegségnek számít az elhízás

Hazánkban népbetegségnek számít a túlsúly és az elhízás, mivel a felnőtt lakosság mintegy 60 százalékát érinti. A koronavírus-járvány még...

Lukasenka: Már rég döntöttem arról, hogy részt veszünk a hadműveletben

„Mindig is orosz testvéreink mellett álltunk, és ez így is fog maradni” – fogalmazott a belarusz elnök. Régóta eldöntött kérdés,...
facebook