10.6 C
Budapest
2024. február. 29. csütörtök

Először működésben a magyar légierőnek gyártott katonai repülőgép

Dátum:

Megosztás:

Felvételeken, ahogyan először kapcsolták be a Magyar Légierő számára gyártott KC–390-es repülőgép pilótafülkéjének egyes rendszereit.

A gép elektromos rendszere elkészült és működőképes – írták a légijárművet gyártó brazíliai Embraer Twitter-oldalára feltöltött videóhoz. 

Következő lépések: rendszerek telepítése és repülési tesztek – írják.

Két KC–390-es hadszíntéri szállító repülőgép beszerzéséről még 2020 novemberében írta alá a szerződést a Honvédelmi Minisztériumban Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség akkori parancsnoka és Jackson Schneider, a brazil Embraer Defense and Security elnök-vezérigazgatója.

Deszantolásra is alkalmas katonai gépeket vesz Magyarország

Több évnyi piackutatás után eldőlt, hogy milyen gépek váltják a közelmúltban kivont An-26-osokat a Magyar Honvédségnél

A 2018-ban beszerzett, főként személyszállításra használható Airbus A319 és a Dassault Falcon 7X repülőgépek mellé a tervek szerint 2024-ben érkeznek meg Magyarországra a nagy méretű terhek hadszíntéri szállítására is alkalmas KC–390-esek. Ezzel kiteljesedik a honvédség légi szállítási, kimenekítési, légideszant és légi utántöltő képességének fejlesztése. Sokoldalú flottát szerzünk be a haderőnek, mellyel a felmerülő feladatok legszélesebb spektrumát tudja megoldani nemzeti keretek között, szuverén módon.

YouTube-videó

A beszerzéssel mindezen túlmenően a honvédség egy teljesen új képességgel is gyarapodik. A KC–390-es típus alkalmas harci repülőgépek légi utántöltésére, valamint saját hatótávolságának és repülési idejének növelésére képes üzemanyagot felvenni repülés közben. Ezzel a magyar beruházás hiánypótló fejlesztést jelent a régióban a NATO szempontjából is.

A technikai beszerzések és a folyamatos toborzás mellett novemberben évtizedek óta nem látott komplex hadgyakorlat kezdődik Magyarország nyolc pontján.

Borítókép: Embraer KC–390 (Forrás: Facebook/Embraer)

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Melyek az irodai munkakörnyezet digitalizációjának előnyei?

Az irodai munkakörnyezet digitalizációja számos előnnyel jár, amelyek javíthatják a munkafolyamatok hatékonyságát, csökkenthetik a költségeket és elősegíthetik a...

Idén októberben lép életbe a kibartan törvény, amely konkrét szabályozásokat határoz meg..

Az október 18-án hatályba lépő kibertan törvény (NIS2 magyar megfelelője) kiterjeszti az előírások alá eső szolgáltatások körét és jelentősen szélesíti azon nemzetgazdasági...