15.3 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Elmegyógyintézet várhat a gazdatüntetés „Orbán Viktort üldöző” szervezőjére

Dátum:

Megosztás:

Szabó Bálint elmondta, felkészült arra, hogy elvigyék a rendőrök.

A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken rendelte el Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő őrizetbe vételét.

A Blikk úgy értesült, hogy a politikusra zárt elmeosztály vár. Szabó a nyáron szervezett gazdatüntetést a Dózsa György útra, a terve az volt, hogy traktorokkal elállják a főbb fővárosi utakat, ám pár emberen kívül senki nem csatlakozott hozzá.

Viszont ebben az időszakban a terrorelhárítók jelentése szerint többször is a kormányfő közelébe férkőzött, egy esetben feltartotta a védett vezető konvoját, hogy lemondásra szólítsa fel – írja a bulvárlap.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szeptember végén közölte, hogy közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt hallgatta ki gyanúsítottként Szabót. A beszámoló szerint öt olyan alkalom volt, amikor az alföldi képviselő védett személy közelébe került kijátszva a biztonsági személyeket.

Tavaly december 13-án besorolt a Budapesten tárgyaló Emmanuel Macron akkori francia elnök kísérő konvojába, s így a nyilvánosság elől lezárt területre is sikerült bejutnia.

További balesetek, bűnügyi hírek, eltűntek, gyilkosságok, rablások, videók, részletek..

A védett vezető Karmelita kolostorból való távozását megvárva, gyalogosan a konvoj elé állva megkísérelte azt megállítani. Mindezt a személyvédelmi egység megakadályozta”

– olvasható hivatalos dokumentumban.

A Terrorelhárítási Központ jelentése szerint Szabó cselekményeit a rámenősség és a gátlástalanság jellemzi. Szabó a közösségi oldalára feltöltött videókban arról beszélt, hogy a nyomozó ügyészség indítványozta az elmeorvosi megfigyelését, amely elrendeléséről a bíróság hivatott dönteni.

A terrorelhárító jelentése nagyjából fedi a valóságot, némely helyen hiányos, szakszerűtlen”

– mondta a lapnak a bíróság előtt Szabó Bálint.

A Blikk megkérdezte a Központi Nyomozó Főügyészséget: ezek után várható-e, hogy az ügyészség érvényt szerez az indítványának, és elrendeli a férfi őrizetbe vételét, és zárt osztályon történő elmeorvosi vizsgálatát? Az ügyészség válasza szerint „a gyanúsított közösségi médiában közzétett állításaival ellentétben a bíróság ma nem döntött érdemben az ügyben, tekintettel arra, hogy a szegedi önkormányzati képviselő a szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg az ülésen. A nyomozó ügyészség elrendelte a gyanúsított őrizetét. További adat az ügyről nem közölhető.”

Szabó a tárgyalást követően még autóval eljutott a város széli gyorsétteremig. Itt azonban percekkel később rendőrök jelentek meg, s több híve szeme láttára beültették egy rendőrautóba.

Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

mandiner

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...