12.5 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

Ellopták a Pfizer-vakcina szupertitkos dokumentációját, a gyógyszercég egy alkalmazottat vádol

Dátum:

Megosztás:

12 ezer bizalmas fájl kerülhetett illetéktelen kezekbe, az amerikai gyógyszergyártó óriásvállalat perel.

Egy napokban kirúgott alkalmazottját azzal vádolja a Pfizer, hogy bizalmas dokumentumokat, köztük a cég koronavírus-elleni vakcinájával és más gyógyszerekkel kapcsolatos üzleti titkokat lopott el, melyeket jó pénzért megpróbálhatott továbbadni egy harmadik félnek – írja a londoni székhelyű Reuters hírügynökség.

Az amerikai gyógyszergyártó óriásvállalat a hét elején nyújtott be bírósági keresettet Chun Xiao Li ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy valamikor október végén több mint 12 000 fájlt – köztük számos bizalmas Pfizer-dokumentumot – töltött fel egy céges számítógépről a személyes felhőalapú tárhelyére, majd a dokumentumokat onnan lementette az otthoni eszközeire.

Miután a Pfizer észlelte a dokumentumlopás tényét, megvizsgálták Li céges levelezését, fájlhozzáférését és internetes tevékenységét. Így derült fény arra, hogy a középkorú nő egy rivális gyógyszeripari céggel, a kaliforniai székhelyű Xencorral folytatott tárgyalásokat egy álláslehetőségről, amikor másolatokat készített a fájlokról.

 

Egy ampulla Pfizer-féle koronavírus elleni vakcina. (Fotó: AFP)

 

Közleményében a Pfizer azt is állítja, hogy Linek akár öt ismeretlen bűntársa is lehet, akik szintén a vállalatnál dolgoznak. Ezt arra alapozzák, hogy a nő különböző laptopos felöltésekkel megpróbálta félrevezetni a vállalat biztonsági csapatát, hogy soha ne derüljön ki, melyik készülékről lopták el a fájlokat. Ennek ellenére a Pfizer „törvényszéki elemzése” során sikerült beazonosítani, melyik számítógépről történt a feltöltés, és hogy Li és bűntársai „valószínűleg továbbra is birtokában vannak a korábban említett 12 ezer titkos fájlnak.”

Mindezek miatt a Pfizer korlátozó bírósági végzést kért Li ellen, hogy a nő ne tudjon munkát vállalni más gyógyszeripari vállalatnál, amíg jogerős ítélet nem születik a dokumentumok ellopásának ügyében. A Pfizer azzal érvelt a kérelem mellett, hogy „igazságtalan lenne megengedni Linek, hogy a Pfizer tudásanyagával kereskedjen, akár a Xencornál, akár más vállalattal.”

A súlyos vádak ellenére Chun Xiao Li azt állítja, hogy nem lopott a Pfizertől és a cég által kért összes információt átadta a vizsgálóbizottságnak – olvasható a nő bírósági beadványban.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Twitter

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A Vasutasok Szakszervezete elnöke nem kér a kormány tervéből, a 18 C-fokos “melegedő” helyiségből, és irodából!

Vészjelzés - Pokrócba, szőrmébe tekerve dolgoznak a vasutasok A Vasutasok Szakszervezete elnöke nem kér abból, hogy a szabad ég...

Idén nem szervez a Főváros karácsonyi vásárt

Szakított” az V. kerület és a főváros, pontosabban annak nonprofit cége, a Budapest Brand a Vörösmarty téri karácsonyi...

Georg Spöttle: Az orosz-amerikai állampolgárokat mentené ki az USA Oroszországból

Biztonsági riasztást adott ki az USA moszkvai nagykövetsége és Oroszország azonnali elhagyására szólította fel az amerikaiakat. A figyelmeztetés...

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...