26.6 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Elképesztő sztori: 20 éve hajótöröttként él az egykori milliárdos

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az egykori milliárdos 20 éve döntött úgy, hogy hátralévő életét egy lakatlan szigeten tölti. Évente legfeljebb egy tucat turista látogatja meg, és Robinson bácsinak szólítják.

Dúsgazdag üzletember volt Ausztráliában a most 73 éves David Glasheen. Nyolcmilliárd forintnak megfelelő vagyonának nagy részét, egyik napról a másikra veszítette el az 1987-es tőzsdei krachban, ráadásul ezután még a felesége is elhagyta.

Elképesztő sztori: 20 éve hajótöröttként él az egykori milliárdos

“A következő néhány év nagyon kemény volt! A feleségem is sok pénzt vesztett, és engem hibáztatott. A családom 1991-re teljesen széthullott” – emlékezett vissza.

Glasheen még bíróság elé is került, válásukkor pedig a felesége szinte mindent vitt. Vagyona megmaradt részére a bank tette rá a kezét. 1993-ra az egykori milliárdjaiból szinte alig maradt, ezért a férfi kiutat keresett szorult helyzetéből.

Elképesztő sztori 20 éve hajótöröttként él az egykori milliárdos 1

Az ötlet, hogy egy lakatlan szigeten éljen, akkori barátnője fejéből pattant ki. Ekkor hallott először a Restoration-szigetről, amely Ausztrália keleti partvidékén fekszik. Majdnem 100 hektáros érintetlen természet. Úgy tervezték, hogy egy 60 szobás luxus-üdülőhelyet építenek ide, ami ismét a csúcsra repíthetné őket.

Elképesztő sztori 20 éve hajótöröttként él az egykori milliárdos 2

Végül a balszerencse itt is utolérte a férfit. A terv túl nagy falat volt a számukra. A környékbeli bennszülöttek miatt lehetetlen volt megvalósítani. A barátnő nem bírta cérnával, és ő is faképnél hagyta Davidet, ő maga pedig ottragadt a szigeten. Idővel szakállat növesztett és már a ruháit sem hordta. Bukását pedig egyáltalán nem bánta meg.

Elképesztő sztori 20 éve hajótöröttként él az egykori milliárdos 3

Az elmúlt két évtizedben a saját két kezével alakította otthonná a szigeten található II. világháborús elő örsöt. Áramot pár napelemmel nyer, korlátozott internet-hozzáférést is sikerült intéznie és mostanra egy ásott kútja is lett, amiből tiszta vizet tud szerezni…

Elképesztő sztori 20 éve hajótöröttként él az egykori milliárdos 4

Saját maga termeszti a zöldségeket, rákot, halat fog a tengerből, ezt eszi. Néha kiruccan a szárazföldre is, hogy másfajta élelmiszert is beszerezzen.

Az évtizedek alatt egyetlen társa egy kutya volt, ami ottragadt vele a szigeten, de pár éve megmarta egy kígyó és elpusztult. Azóta szerzett egy másik ebet maga mellé, mert azért mégiscsak rossz egyedül.

https://ripost.s3.eu-central-1.amazonaws.com/thumbs/2017-06-22/4a43572514489af3da8dac8073897bfc/620x0.jpg

Évente pár alkalommal turisták keresik fel a szigetet, ekkor találkozik emberekkel. Egyszer még Russel Crowe is meglátogatta a férfit, akit már csak Robinson bácsinak hívnak a környékbeliek.

Elképesztő sztori 20 éve hajótöröttként él az egykori milliárdos 6

A modern Robinson Crusoe-nak csak egy partner hiányzik, akivel megoszthatná az ágyát is. Még egy internetes társkereső oldalon is adott fel hirdetést, de eddig csak egy olasz lány jelentkezett.

“Rövid időre itt volt egy lány, de állandóan nyílt kapcsolatról beszélt, nem tudtam, hogy mi ez, azt hittem, azt jelenti, hogy nincsenek titkaink egymás előtt” – árulta el naivitását a szigetlakó.

Ha manapság is milliárdos lenne, szintén a tengerparton tengetné nyugdíjas napjait és rákot enne, csakhogy akkor vaskos summákat fizetne ezért…

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Erdély lesz a NATO elrettentő hadseregének a központja

A NATO romániai harccsoportját (Battle Group Forward Presence – BGFP) azoknak a többnemzetiségű szövetséges csapatoknak az átminősítésével alakítják...

Török harci repülőgépek sértették meg a görög légteret egy amerikai támaszpont közelében

Athén a történtek miatt tiltakozását fejezte ki a török nagykövetnél, s tájékoztatta az ügyről az EU-t, a NATO-t...

Gárdony polgármestere szerint a kutyasétáltatók vigyék haza a kutyaürüléket – Szólj hozzá!

Tóth István, Gárdony polgármestere egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy a családjával idén is részt vett a TeSzedd! országos szemétszedő akción,...

Vége a találgatásoknak: Kiderült, ennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

Berki Krisztián halálával nem csupán egy fiú, egy apa, egy férj és egy barát távozott, de egy márka...