34.4 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

Elképesztő pontok kellettek a sikeres felvételihez – nyilvánosságra hozták a ponthatárokat..

Dátum:

Megosztás:

Rengeteg fiatal izgatottan várta, hogy az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozza az ősszel induló felsőoktatási képzések ponthatárait.

Mindenki ezt olvassa most!

A mai nap sokak számára különleges, ugyanis ma este nyolc órakor húzták meg a felvételi ponthatárokat a felsőoktatási intézményekben.

20 órától a bevált gyakorlat szerint SMS-ben közvetlen értesítést kaptak arról, hogy melyik, általuk megjelölt képzésre kerültek be, ezzel párhuzamosan tájékozódhatnak a ponthatárokról.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint idén mintegy 110 ezren várták a felsőoktatási felvételi ponthatárok nyilvánosságra hozatalát.

A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező az általa megjelölt melyik képzésre kerül be.

Több felsőoktatási képzésre is a négyszázat meghaladó pontszámmal lehetett bejutni idén is a felvételizőknek.

Mindenki ezt olvassa most!

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok karán, nemzetközi igazgatás szakon például 420 pont kellett idén a bejutáshoz, de aki közigazgatás-szervező szeretne lenni, annak is 346 pontot kellett elérnie.

A BME -re mechatronikai mérnök szakra 444 ponttal lehetett bejutni idén, gépészmérnök szakra pedig már 330 pont is elegendő, energetikai mérnöknek viszont elég a 76 pont.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karára 437 ponttal tudnak bejutni a diákok.

Kíváncsi vagy a többi szakra is? Itt megtalálod a gazdálkodási és menedzsment, a pszichológia, a gyógypedagógia, az ápolás és betegellátás, a mérnökinformatika, a kommunikáció és médiatudomány, a kereskedelem és marketing, a nemzetközi gazdálkodás és a turizmus-vendéglátás ponthatárait!

gazdaságtudományi képzési területek kiemelkedő népszerűségnek örvendenek az utóbbi években. A gazdálkodási és menedzsment, illetve a kereskedelem és marketing szakok után idén a pénzügy és számvitel szak volt a legkedveltebb, már ami a felvételizők számát illeti: összesen 2074 diák adta be a jelentkezését pénzügy és számvitel alapképzésre.

A budapesti Pont Ott Parti helyszínén már délután rengetegen készültek a ponthúzásra.

Videó a Facebook-on:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=1760719094124552&ref=watch_permalink

Egy év kihagyás után újra megtartják a hivatalos ponthatárváró eseményt Budapesten: az ingyenes Pont Ott Partit az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi campusán rendezik meg. Az érdeklődőket 15 órától 22.30-ig koncertekkel és más programokkal várják, 20 órától kivetítőn láthatóak majd a ponthatárok. Belépni csak a koronavírus elleni védettség igazolásával lehet.

Fontos: ha valaki az összes megjelölt helyre elegendő pontszámot gyűjtött, akkor sem választhatja meg, hogy ezek közül hol kezdi meg a tanulmányait. Ilyen esetben mindenki automatikusan az elsőként megjelölt helyre kerül be.

Mindenki ezt olvassa most!

ripost

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Dráma a Keletinél: a forró vonatkocsiban ragadtak az utasok, az ablakokat kellett kitörniúk, hogy menekülni tudjanak.. – A MÁV “széttette” a kezét.., aztán mégis...

A meghibásodás a klímát is tönkretette, ezért hamar borzalmas hőség lett a kocsiban. Csütörtökön a Keleti pályaudvaron műszaki hibát...

Tragédia: Megtalálták a Visegrádnál a Dunába veszett lány holttestét

A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét. Kajakozók bejelentése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányág Dunai Vízirendészeti...

Kizuhant egy fesztiválozó az óriáskerékből a Balaton Soundon

Súlyos sérüléseket szenvedett egy feszitválozó a Balaton Soundon, miután kizuhant az óriáskerékből. A hírt a sérült bulizó egyik barátjától...

Rossz hír a Balatonra készülőknek: “elesett” az M7-es

A nagy forgalom mellett egy hármas baleset is lassítja a közlekedést az M7-es autópályán a fővárosból a Balaton...
facebook