28.4 C
Budapest
2024. április. 14. vasárnap
HomeFőhírekKülföldElképesztő pazarlás! Hitler egyik álma volt, hogy Prorát üdülőhellyé nyilvánítsák! Így lett,...

Elképesztő pazarlás! Hitler egyik álma volt, hogy Prorát üdülőhellyé nyilvánítsák! Így lett, de Angela Merkel a migránsokat telepíti e gyönyörű helyre! Oszd meg!

Németországban hivatalosan is üdülőhellyé nyilvánították Prorát, ahol a nácik egy gigantikus turisztikai központot akartak felhúzni a második világháború előtt.

Németországban hivatalosan is üdülőhellyé nyilvánították Prorát, ahol a nácik egy gigantikus turisztikai központot akartak felhúzni a második világháború előtt. Kép: Hirmagazin.eu

Rügen egy kis sziget Németország északi részén, a Balti-tenger partjánál. Adolf Hitler itt tervezte felépíteni a Prora nevű üdülőkomplexumot, amelyben a Kraft durch Freude (Erő az örömből) náci szabadidős szervezet20 ezer turistát tudott volna elszállásolni.1936-ban meg is kezdődött az építkezés, ám a háború miatt 1943-ban leállt.

Das entstehende „KdF.”-Seebad auf der Insel Rügen (Platz für 20 000 Urlauber)

Az építkezés helyén nyolc gigantikus betonépület maradt 4,5 km hosszan, amelyek soha nem fogadtak nyaralókat a csodálatos, homokos tengerparton. Egy részüket lerombolták 1945 és 1949 között, az NDK kommunista vezetése pedig katonai laktanyának használta a házakat, amelyek az idő múlásával egyre romosabb állapotba kerültek.

Lepusztult épületekből pazar apartmanok

Sok év huzavona után végül most mégis üdülők szállják meg a hatemeletes betonkolosszusokat, ha másképp is, mint azt a náci tervezők gondolták. Az elmúlt években ugyanis magánbefektetőknek adták el az egyes blokkokat. Közülük néhányat már fel is újítottak, és tengerre néző luxusapartmanokat alakítottak ki belőlük.

A legfrissebb fejlemény, hogy Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi kormánya a napokban hivatalosan is üdülőhelyként ismerte el a Binzerhez tartozó Prorát.A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy jövő januártól a közösség turisztikai adót szedhet – írja az NDR.de. Középtávon Binz szeretné elnyerni a tengerparti üdülőhely státuszt is, ehhez azonban további infrastrukturális fejlesztéseket kell végrehajtani.

Ez az alapfelállás, hogy a németek most ne lázadjanak fel, azonban Angela Merkel nem titkolja, hogy a hatalmas üdülőcentrumban több ezer, vagy tízezer problémás migránst fog majd elhelyezni, ezzel, azokat a migránsokat, akikkel gond volt vagy van, de nem küldik haza őket, leválasztja, kvázi elszeparálja a német közösségektől, lakosságtól.

Ilyen lett, ide költöznek majd be a migránsok, ezrével, tízezrével:

 

Már itt van a migránsok első csoportja, várják, hogy a németek beüzemeljék nekik az üdülőhelyet, kvázi, ha gondok merülnek fel, azt a próbaüdülők hárítsák el.

 

Alapcikk: Origo.hu

Forrás: Hirmagazin.eu

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

Hasonló hírek

Pannon Work