16 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

Elképesztő! Juncker támadja Orbán Viktor Miniszterelnökünket! Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Juncker most akar rendezni néhány számlát!

Az éles vitáknak köszönhető, hogy a politikusok a szokásos politikai korrektség helyett élesen fogalmazzák meg egymással szembeni véleményüket – mondta Gyévai Zoltán, a BruxInfó munkatársa.

Amikor az Európai Bizottság elnöke tesz egy kijelentést, annak mindig van jelentősége – értékelte Jean-Claude Juncker kijelentését Gyévai Zoltán. A néppárti politikus a francia Le Monde című lapnak adott interjújában úgy vélekedett, Orbán Viktornak nincs többé helye a pártcsaládban. A Bruxinfó munkatársa hozzátette: a bizottsági elnök mandátuma a végéhez közeledik, hivatali idejéből egy év maradt hátra.

„Most akar rendezni néhány számlát”

– fogalmazott Gyévai Zoltán.

Bár íratlan szabály, hogy az unió vezető politikusai nem a sajtóban üzengetnek egymásnak, mostanában olyan időket élünk, hogy a politikai korrektséget és a diplomáciai szabályokat félretéve, éles hangnemre fogalmazzák meg a véleményüket. Ez összefügg az utóbbi éveket jellemző feszült vitákkal: a bevándorlás kérdése, a brexit és a keretköltségvetés kérdése ellentéteket szül a felek között

Jean-Claude Juncker – aki több mint 30 éve van az európai politika fősodrában – sokszor „nem tesz lakatot a szájára”, és megfogalmazza véleményét. A magyar kormánypárt iránt érzett ellenszenve – bár már korábban megjelent nála – most tört ki belőle.

„Nyilvánvalóan megvan az időzítésnek a jelentősége”

– hívta fel a figyelmet Gyévai Zoltán.

Válaszra sem érdemes Juncker bosszúhadjárata

Válaszra sem érdemes, mivel nem más, mint személyes bosszú, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök nem támogatta őt, amikor az elnöki posztért indult négy éve – így reagált Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken a Twitteren arra, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke szerint Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban (EPP).

Kovács Zoltán üzenetében azt írta: a személyes bosszút csak még egyértelműbbé teszik a migrációval kapcsolatos nézetkülönbségek. A magyar kormány soha nem fogja elfogadni azt a migrációpárti álláspontot, amelyet Juncker képvisel, tette hozzá.

Jean-Claude Juncker a Le Monde című francia napilapnak adott, péntek délután megjelent interjúban egyebek mellett azt mondta: „Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban […]”.

A szeptember 19-20-i salzburgi informális EU-csúcs előtt tartott EPP-csúcstalálkozón Jean-Claude Juncker már kezdeményezte a Fidesz kizárását az EPP-ből.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ezzel kapcsolatban sajnálatosnak nevezte, hogy az EB elnöke ezt a javaslatot akkor tette meg, amikor Orbán Viktor már nem tartózkodott a teremben, mert el kellett mennie egy négyszemközti találkozóra Sebastian Kurz osztrák kancellárral. Ennek ellenére a kormányfő távollétében lezajlott vitán az EPP csúcstalálkozójának résztvevői egyértelműen visszautasították az EB elnökének javaslatát, így nem kerül sor ilyen folyamat elindítására – emelte ki a miniszter.

2014 júniusában a brit mellett a magyar kormányfő nem támogatta az Európai Tanácsban Jean-Claude Juncker jelölését az EB elnöki posztjára.

Jean-Claude Juncker alkoholizmus. és depresszisó betegségekkel küzd évek óta. Gyötrik rémálmai, így, mint amolyan testi-lelki kisebbséggel rendelkező beteg ember, személyes bosszúvágyának adott hangot a cikkben hivatkozott bejelentésével.

Juncker Úrnek, az Európai Bizottság éléről történő távozása után lesz lehetősége gyógyíttatni magát, kívánunk hozzá sok sikert!

Nyitókép: STEPHANIE LECOCQ
Forrás: infostart.hu, Hírtv, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Pórul járt utasok: Rómában rekedt kedden éjjel a Wizz Air 180 utasa, sokan az éjszakát is a repülőtéren töltötték – Itt a légitársaság válasza

Róma – A római repülőtérenhagyta mintegy 180 utasát a Wizz Air légitársaság. A gépnek kedden 22.20-kor kellett volna...

Brit külügyminiszter: Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni, erővel kell rá válaszolni! – Liz Truss-t a NATO-határozat sem érdekli, Anglia nehézfegyvereket fog szállítani Ukrajnának!.....

„Most már nem vehetjük le a lábunkat a gázpedálról” – írta sajtóközleményében Liz Truss. „Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni....

Márki-Zay átvert mindenkit, lenyúlhatta a milliós kampánypénzeket

Kész Zoltán azt írja, ha az elszámolás nem történik meg még ebben a hónapban, akkor lemond a Mindenki...

Három rakétát is fellőtt szerdán Észak-Korea

Phenjan olyan technológiát fejleszt, amely lehetővé tenné a rakéták manőverezését a felbocsátás után. Észak-Korea szerdán felbocsátott három rakétát, köztük...