13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Elképesztő fejlemény: A Karib-tengernél foglalt szállást VV Fanni gyilkosa..

Dátum:

Megosztás:

Eljött az idő: kedden a vádbeszédet, csütörtökön pedig a védelmet hallgatja meg a bíróság, négy év után végre pont kerül a rejtélyes gyilkossági ügy végére.

Bár ítélethirdetés csak április 29-én lesz, B. Lászlót már csütörtökön fogdába vihetik.

Sok-sok kérdésre még mindig nincs és lehet, hogy sosem lesz válasz az ország bűnügyi történetének egyik legfurcsább gyilkossági ügyében, van viszont számos közvetett bizonyíték, melyek mind arra mutatnak, hogy B. László hathatós közreműködésével tűnt el örökre Novozánszki Fanni.

Életszerűtlen a gyilkos védekezése 

A fiatal lány az eltűnése előtt a saját lakásán találkozott a gyanúsítottal, kamerák felvételei árulkodnak arról, hogy Fannit védekezésre képtelen állapotban a karjában viszi a garázson át egy bérelt autóig. A kocsiban nagy mennyiségű vért találtak, Fanni DNS-ét B. László siófoki lakásában és egy hosszú kötél szálai között is megtalálták, az FBI nyomozói pedig hat méteres pontossággal bemérték azt a Duna parti helyszínt, ahol a gyanú szerint a férfi megszabadult a holttesttől. 

B. László a per első percétől kezdve kategorikusan tagadja, hogy kioltotta volna a lány életét, de, hogy a sokszor életszerűtlen védekezése meggyőzi-e végül a bíróságot, hamarosan kiderül.

A vádbeszédre március 22-én, a védőbeszédre pedig március 24-én kerül sor a Fővárosi Törvényszéken, ahonnan dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője szerint jó lenne, ha már ki sem jönne az elkövetkezendő évtizedekben a gyanúsított.

Fotó: Bors

drLichy József: 30 évet kaphat a gyilkos

– mondta a Borsnak az ügyvéd. – A perbeszédeket követően – volt már erre példa (a Debreceni Ítélőtábla 18 év fegyházbüntetésre ítélte a borsodnádasdi gyilkos néven elhíresült B. Rolandot, akit már a perbeszédek után őrizetbe vettek, nehogy az ítélethirdetésről megszökjön) – elképzelhető, hogy a gyanúsítottat a bíróság letartóztatásba helyezi annak érdekében, hogy a majd egy hónappal későbbi, április 29-i ítélethirdetésen mindenképpen megjelenjen.

Akinek harmincéves börtönbüntetés néz ki, bizony hajlamos lehet olyan döntést hozni, hogy nem jelenik meg az ítélethirdetéskor, hanem inkább egy másik országban próbál új életet kezdeni.

Megnyugtató lenne, ha B. László már az ítélethirdetésig is letartóztatásban lenne, vagyis be kellene zárni, nehogy megszökjön – magyarázta dr. Lichy, majd így folytatta:

Szállodafoglalása volt, szökni akart 

Vagyis készült arra, hogy felszívódik a hazai hatóságok elől. A 30-35 év olyan komoly büntetés, hogy az elítéltnek inkább megéri menekülni sem, mint élete hátralévő részében rácsok mögött ülni.

***

Hirmagazin.eu: Betesszük a hivatalos passzust!

160. § (1) Aki mást megöl, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberölést

a) előre kitervelten,

b) nyereségvágyból,

c) aljas indokból vagy célból,

d) különös kegyetlenséggel

követik el.

***

Több hazai ismert ember is lelépett már a bíróságról 

1999-ben Ambrus Attila az előzetesből, a Gyorskocsi utcából lépett meg. A 27-szeres fegyveres rablással gyanúsított sportoló hat méter magasból ugrott a járdára…

Három hónap múlva, lakossági bejelentés alapján kapták el Budapesten, egy zuglói lakásban.

2008-ban megszökött az ítélethirdetésről Farkas Károly, később testvére, Farkas Péter is, mindketten kisétáltak a bíróságról. Őket kábítószer-kereskedelemmel vádolták. Egy évvel később, Spanyolországban, Andorrában tartóztatták le egy hotelben.

Az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány kuratóriumi elnökét, Földesi-Szabó Lászlót hét évre ítélték csempészésért és sikkasztásért, 2010-ben. Az ítélethirdetés előtt kisétált a bíróságról. Egy évvel később kapták el, Kőbányán bujkált egy panellakásban.

Nyitókép: A gyilkos elvette egy ember életét, és össze-vissza hazudozik a bíróságon.. Magyarországon olyan bíróink vannak, hogy mindenféle hülyeséggel nem lehet “falhoz állítani” őket! Példás ítélet várható. Hirmagazin.eu

borsonline nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...