16.7 C
Budapest
2022. szeptember. 30. péntek

Elképesztő életmentés! Hat percig tartották a levegőben a rendőrök az öngyilkos férfit

Dátum:

Megosztás:

Hat percig tartották a levegőben a rendőrök az öngyilkos férfit

Emberpróbáló feladat várta azt a három debreceni rendőrt, akiket a Tevékenység Irányítási Központ egy öngyilkossági kísérlethez riasztott.

A bejelentést a panelházban lakó szomszéd tette, aki a 8. emeleti lakása ablakán kinézve egy emberi lábat látott. A rendőrök autóba pattantak és a helyszínre siettek.

életmentés,bravúr

Balogh Tamás (balra), Szűcs Bálint (középen) és Bora László hat percig tartotta a levegőben a kapálódzó férfit, akinek az életét sikerült így megmenteniük Fotó: Bors

„Megláttuk a férfit, amint a 9. emeleten a korlátba kapaszkodva lóg a levegőben. Azonnal berohantunk, majd berúgtuk a folyosóajtót, hogy bejussunk a lakásba, onnan pedig az erkélyre” – fogalmazott a Borsnak Bora László törzszászlós, aki részt vett a mentésben. „Szűcs Bálint kollégám megfogta a férfi kezét, aki viszont megijedt, és azonnal elengedte a korlátot. Ekkor mindhárman utána kaptunk, tartottuk a levegőben.”

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Végig rúgkapált

A kinyúló virágtartó miatt esélyük sem volt visszahúzni a férfit az erkélyre, ezért a helyszínen tartózkodó katasztrófavédelem kosaras emelővel ellátott tűzoltóautójával történt a mentés. „A jármű sajnálatos módon nem tudott leparkolni a ház előtt, mivel pont az ilyen célokra fenntartott helyet is elfoglalták a ház lakói. Emiatt az emelővel is csak a 8. emeletig tudtak felnyúlni, közben a férfi végig rúgkapált” – tette hozzá a törzszászlós. A tűzoltók épphogy el tudták érni a férfi lábát, ezért arra a megoldásra jutottak, hogy ők a kosárból húzzák, míg a rendőrök fentről próbálják lejjebb engedni.

Percekig tartották

„Körülbelül 6 percig tartottuk a lógó férfit a levegőben, de szinte egy örökkévalóságnak tűnt. Igazán emberpróbáló volt, hiszen egyáltalán nem akarta, hogy őt bárki megmentse. Belenéztem a szemébe és mondtam neki, hogy kapaszkodjon, de ő csak azt hajtogatta: engedjük meghalni” – mesélte a sokkoló részleteket Bora László, aki hozzátette: miután sikerült a kosárba biztonságba helyezni a férfit, megpróbált kiugrani onnan. „Szóltam a kollégáknak, hogy térdeljenek a hátára és bilincseljék hozzá a kosárhoz. Másképp nem lehetett volna épségben lejuttatni.”

életmentés,bravúr

Az emelőkosárból is ki akart ugrani az öngyilkosjelölt, ezért hozzábilincselték Fotó: Bors

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Fia nem vette észre

A férfi családjával lakott a debreceni lakásban. Felesége akkor érkezett a helyszínre, amikor a három rendőr próbálta megtartani a férjét a levegőben. Fia a mentés alatt is a lakásban tartózkodott, viszont senki sem találkozott vele, a szobájában volt. Vélhetően játszott vagy zenét hallgatott, ezért nem vette észre, amint édesapja kimászik az erkély korlátján, illetve a berontó rendőröket sem hallotta. „A feleség teljesen kikészült. Elmondása szerint semmi jele nem volt annak, hogy férje ilyen dologra szánná rá magát. Érthetetlenül állt az egész előtt” – zárta László, aki hozzátette: a férfit a mentősök a traumatológia osztályra szállították.

metropol

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Ilyen még nem volt, közvetlen közelről lőtte egymást a harcban álló két fél – videó

21. századi tankcsata: közvetlen közelről lőtték egymást az oroszok és az ukránok https://twitter.com/i/status/1575267764805070848 Twitter, mandiner Hirmagazin.eu

Bagdad bekérette Irán nagykövetét a halálos áldozatokkal járó iráni dróntámadások miatt

Az iraki külügyminisztérium közleménye szerint bűncselekmény történt, mert a halálos áldozatok között polgári személyek is voltak. A legfrissebb hírek...

Kunhalmi: Ha a Fidesz azt hiszi, hogy ettől több gyermek fog születni, akkor téved!

Az MSZP-s politikus a szülészetek rendbetételét követelte a kormánytól. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szerdán tüntetést szervezett több, az...

Megvádolták Amerikát, az USA lenne a felelős a gázszivárgások miatt?

Az Északi Áramlat vezetékeivel kapcsolatos incidens Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezetében történt, amelyet teljes mértékben az amerikai...