20 C
Budapest
2022. május. 27. péntek

Elképesztő dolgot fotózott le egy műhold Kína területén, a semmi közepén, a sivatagban – fotók

Dátum:

Megosztás:

Amerika és Kína jó ideje próbálgatja egymást. Kína gazdasági térhódítása mellett az USA most a fizikai térhódítás miatt is aggódhat. Tajvan ügye – Kína magáénak tekinti a szigetországot – egyre komolyabb feszültségeket kelt a két nagyhatalom között.

A Maxar Technologies nevű cég nemrég elképesztő műholdképet lőtt Kína felett. A fotók azt bizonyítják, Kína nem tétlenkedik, sőt, talán katonai konfliktusra készül az Egyesült Államokkal.

A fotókon egy a nagy semmi közepén épített valamilyen épület, és az oda vezető sínpár látszik a Takla-Makán-sivatagban, az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen elterülő Zsuocsiang megyében. A fotó idén október 20-án készült. A sínpáron pedig nem más „úszik” méltóságteljesen a sivatagban, mint egy amerikai hadihajó. Pontosabban annak élethű és életnagyságú makettje. Kína ugyanis amerikai repülőgéphordozók és egyéb hadihajók életnagyságú makettjeit építette fel, feltehetőleg esetleges tengeri ütközetekre való felkészülést szolgáló gyakorlatozások céljával. Az Egyesült Államok és Kína között növekszik a feszültség Tajvan ügye, valamint a Dél-kínai-tengerre vonatkozó kínai területi követelések és az ottani kínai katonai jelenlét fokozása miatt. Fotók:


Galéria

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Még ma reggel is hömpölyög a víz az utcákon a tegnap lezúdult jégesőtől – videó

Hömpölygött az utcákon az esővíz a tomboló jégeső miatt, három megyét tarolt le a hatalmas vihar szerda éjjel....

Majomhimlő: Az WHO közlése szerint a nyugati országokban az esetek többségét férfiakkal szexuális kapcsolatban lévő férfiak esetében észlelték, majd tőlük már bárkire tovább tud...

Rusvai Miklós biztos abban, hogy a majomhimlő Magyarországon is megjelenik, de úgy véli, járványra nem kell számítani.. Szlávik korábban...

Kiengedné Oroszország az Ukrajnából induló gabonahajókat

Az oroszok ezért cserébe egyes szankciók feloldását kérik. Oroszország kész „humanitárius” folyosót biztosítani az ukrajnai élelmiszerszállító hajóknak, abban az esetben,...

Putyin: Oroszország megoldott egy fontos feladatot

Oroszországnak sikerült megoldania az importhelyettesítés fő feladatait az ország szuverenitását biztosító kulcsterületeken - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...