17 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Elképesztő! A polgárok korlátlan megfigyelését vezetheti be az EU és Franciaország!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Arra kérik a Szilícium-völgy óriás technológiai cégeit, hárítsanak el minden blokkolást és tegyék lehetővé a nyomkövetést a járvány elleni védekezés jegyében…

PROBLEM – REACTION – SOLUTION

A franciák egy kontaktok lekövetésére szolgáló alkalmazást is kifejlesztettek, amit május 11-én mutatnak majd be, amikor az országban elkezdik feloldani a tilalmakat.

Az EU progresszív politikusait egyáltalán nem zavarja ez, még akkor sem, ha már maga a gondolat is aggályos a személyiségi jogok viszonylatában.

Franciaország és az Európai Unió az emberek nyomon követésének központosított megközelítését támogatja, amelyben az adatokat kormányzati szervereken tárolják és az állami egészségügyi szolgálatok ellenőrzik.

Ez azt jelenti, hogy akinek hozzáférése van az adatokhoz, az pontosan lekövetheti, hogy ki mikor hol járt, mit csinált kivel találkozott, sőt ezeket az adatokat gyakorlatilag örök időkig is őrizhetik.

Az Apple operációs rendszere jelenleg ezt a fajta követést nem teszi lehetővé, a Bluetooth funkciója megakadályozza az állandó háttérkövetést, ha az adatokat az eszközön kívülre akarják küldeni.

Franciaország állítása szerint a magánélet ilyen fokú védelme megakadályozza, hogy a kormány a kapcsolatfelvételi alkalmazást lefejlessze.

“Arra kérjük az Apple-t, hogy szüntesse meg a technikai akadályt, hogy lehetővé tegyünk egy szuverén európai egészségügyi megoldás megalkotását, amely összekapcsolhaatná az egészségügyi rendszereket” – mondta a francia digitális miniszter, Cédric O. a Bloomberg News-nak.

Kötelezővé egyelőre nem merik tenni az alkalmazást, azzal próbálják elfogadhatóbbá tenni az egyébként legfeljebb diktatúrákban elfogadott ötletet, hogy “önkéntessé” tennék az applikáció letöltését, és bevallásuk szerint a járványhelyzet vége után le kell állítani a használatát.

Egy közel 300 adatvédelmi szakértőből álló csoport arra figyelmeztet, hogy ez az egész elhozhatja egy személyes megfigyeléseken és lekövetéseken alapuló kémállam létrejöttét.

“Aggódunk amiatt, hogy a válság egyes megoldásai olyan rendszereket eredményezhetnek, amelyek lehetővé teszik a társadalom példátlan megfigyelését. “– írják ebben a nyílt levélben.

Forrás: France Says Apple Bluetooth Policy Is Blocking Virus Tracker
Forrás: VilágHelyzete facebook

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...