16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeÉletmódEgészség - betegségÉlj hosszú életet, nem sok mindent kell tenned érte, de ezt mindenképpen:...

Élj hosszú életet, nem sok mindent kell tenned érte, de ezt mindenképpen: ..

Minden nap el kell fogyasztanod annyi folyadékot, amennyi elő van írva neked, ez pedig 50 kg testsúlynál 1,5 liter, 100 kg testsúlynál 3 liter, és így tovább..

Folyadéknak minősül minden, amit iszol, így a tej, víz, kakaó, kávé, gyümölcslém leves, stb, tehát minden folyadék.

Amikor arra kerül a sor, hogy a napi folyadékmennyiséget pótolnód kell vízzel, ert az a legmegfelelőbb, akkor innod kell vízet!

A vízívás aranyszabályai

Szervezetünk egészségi állapotát nagymértékben befolyásolja az elfogyasztott víz mennyisége. Ha nem veszünk fel magunkhoz megfelelő mennyiségű folyadékot fellép a kiszáradás (dehidráltság).

A szomjúság, az már a szervezet vészjelzése.

DEHIDRATÁLTSÁG TÜNETEI lehetnek:

Sok ember éhséget érez, pedig elegendő lenne egy-egy pohár víz elfogyasztása ahhoz, hogy ez az érzés elmúljon. Főleg az édes, cukros ételek utáni sóvárgás a leggyakoribb tünete! Próbáld ki ilyenkor a vízivást!

Izomgörcs, izomfájdalom

Székrekedés és kevés vizelet

Fáradtság, bágyadtság, idősebbeknél akár mentális zavar is felléphet.

Száraz bőr, száraz száj, szájszag

Fejfájás, migrén, alacsony vérnyomás

A helyes vízívás:

Szomjúság esetén ne kávét, vagy alkoholt igyunk, mert fokozza a kiszáradást vízhajtó hatása révén.

Legideálisabb a 15-20 fokos víz elfogyasztása. Ennél a vízhőfoknál hidegebb víz lehűti a torkot, torokgyulladást okozhat és az emésztés szempontjából sem megfelelő.

A folyadékfogyasztásra nem csak nyáron kell figyelni, hanem az év minden napján.

Legideálisabb folyadékok: tisztított víz, zöld tea, gyümölcstea, frissen préselt gyümölcs és zöldséglé, levesek.

Lehetőség szerint minden nap fogyasszunk el 2-3 liter tiszta vizet.

  • Béltisztítás során még inkább figyelj a napi 3, de inkább 4 liter folyadék bevitelére, mert segít átmosni a szervezetet az intenzív méregtelenítés időszakában.

Tisztítókúrára minden hónapban egy alkalommal szükség van, aki hosszú életet szeretne élni, az tehermentesíti ezen alkalmakkor a szervezetét!

Még nem késő tenned valamit a saját egészségedért, ha már imádod a jó kis magyaros ételeket, vagy bármilyen olyan ételt, amely megterheli a szervezetet!

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem