11.1 C
Budapest
2024. február. 24. szombat

Elismerték: maradandó károsodást okozott a Covid-oltás; Meghamisították az oltások káros hatásairól szóló jelentéseket..

Dátum:

Megosztás:

Az olaszoknál már dagad a Covid-botrány: kiszivárogatott hivatalos iratok alapján a római főügyészség nyomoz az egykori egészségügyi miniszter és az állami gyógyszerügynökség vezetője ellen, mert a vádak szerint 2021-ben meghamisították az oltások káros hatásairól szóló jelentéseket.

Covid elleni oltási kampányoknak az olaszoknál már komolyabb jogi következményei vannak, mint Németországban.

A római főügyészség jelenleg amiatt folytat nyomozást Roberto Speranza volt egészségügyi miniszter és Nicola Magrini, az Olasz Gyógyszerügynökség (AIFA) korábbi főigazgatója ellen, mert az oltáskárosultak több ezer fős csoportja által tett feljelentés vádjai szerint kezdettől fogva szándékosan elhallgatták és meghamisították a kísérleti Covid-vakcinák káros mellékhatásairól szóló orvosi jelentéseket. 

A megdöbbentő fordulatra utaló állami fellépést egy decemberben napvilágra került ügyészségi dokumentum alapján kapta fel az ottani sajtó, miután a Rete 4 olasz magántelevízió egyik műsorából a közvélemény megismerhette a gyógyszerhatóságtól kiszivárogtatott vezetői e-maileket. 

Ezekben az egészségügyi minisztérium irányítása alatt álló AIFA vezetői 2021 januárjában – a pandémia első oltási kampányának kezdetén – arra utasítják a hatóság illetékeseit, hogy hallgassák el az azokat a jelentéseket, amelyek a biztonságos gyógyszeralkalmazás érdekében végzett, kulcsfontosságú közegészségügyi tevékenység, a farmakovigilancia eredményeiről szóltak.

Az orvosi jelentésekben a vakcinák „érzékeny emberekre”, például az anyák oltása után a szoptatott újszülöttekre, illetve a különböző betegségekben szenvedőkre gyakorolt káros, egyes esetekben halálos mellékhatásaira figyelmeztettek – idézi a La Verita konzervatív napilap.

Kozmetikázták a grafikonokat

A hivatalos e-mailek szövege szerint a hatóságnál az 50 év felettieknek kötelezően elrendelt oltási kampány során be kellett tartani, hogy „ne jelezzék a hatékonyság hiányát”, hogy azzal ne akadályozzák a tömeges oltások előrehaladását.

A belső utasítások alapján az AIFA meghamisította a Covid-oltás mellékhatásairól szóló nyilvános közegészségügyi jelentéseket, grafikusan lecsökkentve a súlyos reakciók adatait.

„Nem jó ötlet ugratni egy alvó kutyát, egyelőre nem tudsz kitalálni semmit. Meg kell tanulnunk nem válaszolni, ha túl akarunk élni” – fogalmaznak az egyik vezetői levélben, amelyet a La Nuova Bussola Quotidiana közölt, megjegyezve, hogy a vakcina megmentése ezek szerint fontosabb volt, mint az emberek megmentése.

Ezen dokumentumok alapján döntött úgy Francesco Lo Voi római főügyész tavaly év végén, hogy bevonja a Mario Draghi kormányához tartozott, volt egészségügyi minisztert és az akkori beosztottjának számító, gyógyszerhatósági igazgatót is a gyanúsítottak nyilvántartásába – írja a la Repubblica olaszországi napilap.

Rendőrök és pénzügyőrök is a feljelentők között

Eljött az idő, hogy igazságot tegyünk, miután az áldozatokat éveken át démonizálták és sértegették – nyilatkozta a sajtónak Giada Maslovaric pszichológus, aki a keresetet tavaly májusban benyújtó, „Figyelj rám” bizottságot kíséri az Olaszországban egyre nagyobb visszhangot kiváltó, precedensgyanús ügyben.

A két olasz ügyvéd által képviselt bizottságnak 4200, főként Pfizer és Moderna típusú Covid-oltástól sérült tagja van, de a feljelentőkhöz rendőrökből, pénzügyőrökből álló szakszervezetek is csatlakoztak.

 A La Veritá szerint az általuk feltételezett bűncselekmények vádjai nagyon súlyosak: a korrupciótól és a közegészségre veszélyes, hibás gyógyszerek beadásától kezdve a hamis nyilatkozatokon át a gyilkosságig terjednek. Mindezt súlyos tényekre alapozzák, amelyek között a Covid elleni oltási kampány idejéből származó tanúvallomások, hivatalos iratok, szakértői jelentések és más bizonyítékok vannak. 

A nyilvánosság ereje hozhat fordulatot

A Gyógyszerügynökségnél jól tudták, hogy nincsenek olyan adatok, amelyek garantálnák a szérumok hatékonyságát és biztonságosságát, ezt a hatóság képviselői azóta már a vizsgálóbíróknak is elismerték – közölték a felperesek jogi képviselői, akik szerint a hónapok óta folytatott harcban akkor történt szenzációszerű fordulat, amikor a sajtó meg merte szellőztetni az ügyet.

Rámutattak: Roberto Speranza az események idején még miniszter volt, ezért nem volt felhatalmazás a személyével kapcsolatos nyomozás megindítására a Miniszterbíróságtól. Az illetékes hivatalnak február végéig kell döntenie arról, hogy zöld utat adnak-e az ügyészségi vizsgálatok folytatásának – írja az affaritaliani.it hírportál. 

Elismerték: maradandó károsodást okozott a Covid-oltás

Németországban mintegy 65 millióan kaptak legalább egy koronavírus-oltást, közülük 11 827-en kérték az oltás által okozott károk elismerését.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este egy romantikus vígjáték – Randiguru – videó

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe: az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta)....

Olcsóbb és teljes körű hozzáférést szeretne az Xbox Game Pass előfizetőknek a Microsoft

Csak azoknak kell a teljes árat fizetniük, akik kitartanak az Xbox-szal rivalizáló játékkonzolok mellett. Folytatódik az Activision Blizzard felvásárlásával...

Brutális állatkínzás Hajdú-Biharban: fejbe lőtt kutyát találtak – 18+

Egy budapesti állatkórházban próbálják megmenteni a püspökladányi kutyát. A püspökladányi Mancsmentő Állatvédő Egyesület a közösségi oldalán osztott meg egy...

Ahogy drágul az üzemanyag, egyre sűrűbben fordul elő, hogy a benzinkúton fizetés nélkül akarnak távozni..

Fizetés nélkül távozni nem csak a boltokból szokás, a szarkák gyakran a benzinkutakat is úgy hagyják ott, hogy...