34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Elhagyta a férje a rákkal diagnosztizált terhes nőt: “Nagyon dühös volt, amiért megtartottam a babát”

Dátum:

Megosztás:

Egy házasságkötés során valóban mindkét félnek komolyan mérlegelnie kell az egymás iránt érzett elköteleződés erősségét, mivel az együtt töltött évek során számtalan nehéz és megpróbáltatásokkal teli események árnyékolhatják be egy friss házaspár életét.

Ennek a nőnek a férje viszont nem számolt az esetleges buktatókkal és már rögtön az első nehézségnél úgy döntött, hogy a rá nehezedő nyomás miatt tovább áll. A szóban forgó hölgy ugyanis sajnos rákos megbetegedéssel küzdött, miközben második gyereküket hordta a szíve alatt.

A ráktúlélő Tracey Ferrin most kendőzetlenül vall érzéseiről, hogy min is kellett 6 hónapos terhesen keresztül mennie, miközben a kemoterápiák sokasága közepette a férje egyszer csak úgy határozott, elhagyja őt. Tracey a New York Post-nak adott exkluzív interjút, amiben minden hasonló hányattatott sorsú édesanyának erőt kíván adni.

Fotó: Tracey Ferrin/Instagram

„Azon a napon, amikor elhagyott a hálószobámban voltam és épp rókáztam a kemoterápiás kezelések miatt”

– kezdte a visszaemlékezést Tarecy.

A párnak már volt egy 10 hónapos gyereke, így a válás még fájóbban érintette a kiszolgáltatott édesanyát. A pár 2000-ben házasodott össze, rögtön első gyerekük, Elly születése előtt. Tracey első terhessége remekül ment, hiszen akkor mindössze csupán 18 éves volt. Az első gyerek születése után rövidesen újabb gyermekáldásnak örvendhetett a fiatal pár, ám ez az állapotosság már kicsit másképp alakult.

Tracey fájó érzést tapasztalt a lábában és a vizsgálatok után rövidesen kiderült, hogy a térde felett egy daganat van kialakulóban, de a szakemberek biztosítottak, hogy ez semmilyen egészségügyi kockázattal nem jár. Tracey-t csak nem hagyta nyugodni a különös elváltozás, így specialistához fordult, akik a leletekből egyértelműen megállapították, hogy csontrákja van.

Fotó: Tracey Ferrin/Instagram

Tracey-t azonnal választás elé állították: vagy megszakítják a terhességet és azonnal elkezdik a rák kezelését, vagy megpróbálja világra hozni a kisbabát és csak utána kezdik el a kezeléseket.

„Azonnal nemet mondtam a terhesség megszakítására, mert úgy voltam, hogy csak kitalálunk közben valamit”

mondta.

A terhesség 6. hónapjában hagyták jóvá a szakemberek a kemoterápiás kezelések elkezdését és már rögtön az első néhány alkalom után súlyos melléktünetek jelentkeztek Tracey-nél. Folyamatos hányinger, rosszullétek és a haját is elvesztette a kétségbeesett fiatal anyuka.

Nick, a férj azonban már az első napokban megroppanni látszott a családra nehezedő teher alatt.

„Nem tudta kezelni a helyzetet. Nagyon dühös volt, amiért nem a saját egészségemet választottam és megtartottam a babát. Most már tudok ezekről beszélni, de akkor nagyon fájt. Terhes voltam egy 10 hónapos babával a karomban és az életemért küzdöttem” – mondta.

Fotó: Tracey Ferrin/Instagram

Nick egyre furcsábban viselkedett, miközben Tracey a gyógyszerek mellékhatásaként hamarabb készült megszülni. Az orvosok mindent megtettek, hogy késleltetni tudják a szülést, ám a baba 6 héttel a tervezett időpont előtt a világra jött. Az orvosok nem tudták, hogy mire számíthatnak, ugyanis még nem igazán találkoztak olyan újszülöttel, aki kemoterápiának volt kitéve. Fayth, a kisbaba azonnal inkubátorba került a kicsi súlya miatt, de szerencsére további komplikációk nem merültek fel.

Tracey mindeközben egyedüli anyaként a saját édesanyja segítségével próbálta ellátni teendőit, miközben a rák kezelése még javában folyt. A szülést követő évben egy műtét során eltávolították a tumort a lábáról ám a rehabilitációs időszak igazán emberpróbáló volt Tracey számára.

„Nehezebb volt, mint gondoltam. Úgysem tudom megmagyarázni azoknak az embereknek, hogy ez milyen nehéz, akik nem voltak hasonló helyzetben. Újra kellett tanulnom milyen egy 2 gyermekes egyedülálló édesanyának lenni, s közben azt sem tudtam mi lesz a saját életemmel”

fogalmazott.

Fotó: Tracey Ferrin/Instagram

Nick, Tracey volt férje 2016-ban követett el öngyilkosságot, rögtön azután, hogy Tracey élete végre újra jó irányt vett és újraházasodott. Az új párja, Ryan és annak két fia remekül kijönnek Tracey lányaival, így a nő életében végre újra helyre állt a rend.

Tracey azóta nem győzi hangsúlyozni a mentális egészség fontosságát, hiszen ha akkor ott őszintén tudtak volna beszélni Nick-kel az érzéseikről és félelmeikről, akkor lehet, hogy ez az egész trauma nem került volna Nick életébe. Ám abban a helyzetben érthető, hogy Tarcey csak arra tudott koncentrálni, hogy a lányai miatt túlélje a halálos kórt.

filantropikum

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...

Szijjártó Péter újabb bejelentést tett

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július...