27.2 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Elgázolt borzot ebédelt egy fehér gólya Bonyhádnál – képek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Finoman szólva is ritka természeti jelenséget örökített meg a napokban Makovics Kornél fényképész a Tolna megyei Bonyhádnál.

A fiatal fotós a Sokszínű Vidék megkeresésére számolt be róla, hogy autózás közben egy nagyobb kanyarban majdnem elütött egy úton álldogáló gólyát. Nem állt meg, mert tudta, hogy akkor a madár elrepülne.

A visszapillantó tükörből néztem, mi lehet az, ami ennyire felkeltette a figyelmét, hogy még a kocsik sem érdeklik. Ekkor pillantottam meg egy elgázolt borzot az úttesten

– emlékezett vissza.

MAKOVICS KORNÉL

Miután már eltűnt a madár és prédája a látótávolságából, megállt, feltett a fényképezőgépre egy erős objektívet és visszafordult.

Addigra már voltak olyan autósok, akik az út közepén ácsorgó gólyára rádudáltak, de az akkor sem ment arrébb. Úgy voltam vele, ha ennyire nem fél, közelebb megyek hozzá. A végén már csak 15 méterre lehettem, miközben ő nyugodtan eszegette a borzot

– mesélte lapunknak.

MAKOVICS KORNÉL
MAKOVICS KORNÉL

A fehér gólya jellemzően nyílt területeken keresi élelmét, mezőkön, földeken, folyók partján, vagy vizeken. Kisebb állatokra, békákra, rákokra, kígyókra, rovarokra és rágcsálókra vadászik, a borz általánosságban nincs az étlapján.

Makovics Kornél egyébként Facebook- és Instagram-oldalán, valamint honlapján is rendre jelentkezik csodálatos felvételeket, ezért mindenütt érdemes követni a munkásságát.

24

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok!

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok! Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására megnyílt a lehetőség...

Fellélegezhetnek a katások, új rendelettel segít a kormány

Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken. Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, szeptembertől...

Biciklivel is érkezhetnek a betegekhez a magyar mentősök – szólj hozzá, mondd el a véleményedet te is!

Kerékpárral közlekedő mentősök teljesíthetnek szolgálatot a fővárosban, tudta meg a Népszava. A legfontosabb - és legérdekesebb hírek itt! Kattints...

Egy holland férfi felvásárolt egy egész falut Nógrádban

A holland Elroy Thümmler először bulizni jött Magyarországra, az ügynökségével sok hollandot hozott el az országba. A legfontosabb -...
facebook