5.9 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeÉletmódÉletmód hírekÉletveszélyre figyelmeztetnek a Balatonon

Életveszélyre figyelmeztetnek a Balatonon

Vékony jégréteg alakult ki a tavon az éjszakai fagyoknak köszönhetően, azonban a következő napokban enyhülésre kell számítani, így nem várható, hogy vastagodik a jég.

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője a sonline.hu portálnak elmondta: a tó jege sportolásra alkalmatlan. A meteorológus hozzátette,

a jégvastagság a nyílt vízen nem haladja meg a két centimétert és bár egyes öblökben ennél valamivel vastagabb is lehet, sehol nem bír el embereket.

A következő napokban még fagypont alatt lesz éjszakánként a hőmérséklet, de a nappali felmelegedések miatt számottevően nem hízik tovább a Balaton jege, amit a feltámadó szél is összetörhet.

Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, a Desedán is kialakult egy vékony, de nem összefüggő jégréteg, de egyáltalán nem alkalmas arra, hogy bárki rámenjen. Ahol pedig összefüggő réteg alakult ki, tilos azt feltörni és ott horgászni – hangsúlyozta a szakember.

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás
infostart, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem