21.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Elementáris igény van a nemzeti öntudat megerősítésére

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ünnepi interjút adott Orbán Viktor a Magyar Időknek.

A miniszterelnök szerint a migráció a legfontosabb téma, hiszen Nyugat-Európa vegyes civilizáció létrehozásával kísérletezik, és az a célja, hogy keresztényből keresztény-muszlim Európa legyen. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 Ma reggel című műsorában elemezte a beszélgetést.

„Több évtizedes folyamatról van szó az Európai Unióban azzal a különbséggel, hogy 2015 után teljesen új irányt vett a projekt: sokkal határozottabban és erőszakosabban lépnek fel, akik végre akarják hajtani. Meggyőződésem: ha a muszlim-keresztény ideológiát rendszerszinten próbálják vegyíteni, akkor egy idő után a tűz és a víz kémiájával fognak találkozni azok, akik ezt tökélyre vinnék  – tekintettel arra, hogy muszlim oldalon számos olyan elem található, amely a kereszténységgel nem kompatibilis, amelyet sokan leginkább politikai iránynak tekintenek” – fogalmazott.

Lomnici szerint olyan alapvető kérdések merültek fel az unióban, amelyek a létét is kétségbe vonhatják, hiszen belső vagy másodlagos migráció esetén például – ha Spanyolország vagy Franciaország aláírja az ENSZ migrációs csomagját, amely alapjoggá teszi a bevándorlást – egy Lisszabonba érkező migráns bejárhatja az egész Európai Uniót.

Azok, akik Törökországban tartózkodnak, látják, hogy az arab térségből folyamatosan érkeznek migránsok és – nagyon kis számban – menekültek is. Egyes információk szerint a balkáni útvonal újra feléledhet, mert Törökország „megnyitotta a csapokat”, és szivárogtatja az Európai Unió irányába a migránsokat. Próbáltak ebből a helyzetből pénzt is kipréselni, de a teljes összeget, mind a hatmilliárd eurót eddig nem kapták meg az uniótól – mondta.

Kiemelte: a salzburgi EU-csúcson is felmerült a kvótakérdés, ami alátámasztja a magyar kormány lényeglátását és helyes prognózisát. Az a megfogalmazás is helytálló az interjúban, hogy Rómában, Bécsben és Budapesten is a bevándorlás ellenes kormánnyal szemben – sok esetben külföldről megtámogatva – tartottak megmozdulásokat.

„Vissza kell adni az embereknek azt a hitet, hogy Magyarország újra sikeres lehet és a reményt, hogy ehhez meglesznek az erőforrások. A szeretet jegyében fontos, hogy ne forduljunk egymás ellen” – fogalmazott.

„Ma már nem posztkommunista nagytőkések vagy békepapok mondják meg, hogy mi hogyan legyen” – hangoztatta. Észre kell venni, hogy a kormány harmadik kétharmada már nem a véletlen műve, hiszen „elementáris igény van a nemzeti öntudat megerősítésére, és az a recept, amely az interjúban megfogalmazódik, reálisan tűzi ki célul 2030-ra, hogy Magyarország az öt legélhetőbb ország legyen az Európai Unióban” – mutatott rá az alkotmányjogász.

szerző: hirado.hu
forrás: M1

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...

100 hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

Mintegy száz hektáron ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy...

Dizon Home – vigyél életet otthonodba!

Sok lakberendezési áruházat találhatunk manapság, azonban olyat, mint a Dizon Home, meglehetősen keveset. Ebben az esetben ugyanis nem csak...
facebook