7.1 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Elektromos rollerrel száguldva, elcsapta az ötéves gyermeket, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Dátum:

Megosztás:

Kétségbeesetten keresi kisfia gázolóját egy fiatal nyíregyházi anyuka. Silimon-Varga Vivien minden követ megmozgat, hogy kiderítse, ki lehetett az az 50 év körüli nő, aki egy elektromos rollerrel száguldva, elcsapta két napja az ötéves gyermekét, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

– A nagymamájánál volt Nolen, éppen a szemetet vitték ki az utcára. Az anyósom ment elöl, a kisfiam pedig csak egy méterre lépett ki a kapun, s a járdán állt, amikor egy elektromos rollerrel száguldó nő oldalról elgázolta. Ő csak állt, nézelődött, nem is látta, hogy a jármű közeledett felé. Nagyon megütötte magát szegény, elesett, majd egyből sírva fakadt. A túloldalon van egy bicikliút, a nő használhatta volna azt, ha az utat nem akarta valamiért – fakadt ki a Blikknek Vivien.

A szemtanúk elmondása szerint a járdán száguldó gázoló is elesett, s a közelben lévő szomszédok egyből számon is kérték, hogy miért ment olyan gyorsan, majd megpróbálták felhívni a figyelmét a bicikliútra, de a nő se szó, se beszéd, visszapattant a járművére, aztán elhajtott. A fiú nagymamája sem tudta visszatartani, hiszen az unokájával foglalkozott.

A gyerek mindkét térdén csúnya seb vanA gyerek mindkét térdén csúnya seb van

A kis Nolennek vérzett a keze és a lába is, de a fejét is nagyon beütötte. A térdén lévő sebek nagyon mélyek, a nadrágja is kiszakadt.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

– Hányingere volt utána, szédült is, ezért azonnal kórházba mentünk vele, ahol megröntgenezték, de szerencsére már jobban van. Lelkileg sokkal jobban megviselte, mint amilyen súlyosak a sérülései. Nagyon bántja, hogy a nő még bocsánatot sem kért tőle, ezt azóta többször is elmondta. Remélem, ha eljut hozzá a cikk, lesz benne annyi emberség, hogy felkeres és legalább elnézést kér a fiamtól. Ez nagyon sokat jelentene neki – magyarázta a 29 éves nő.

A gázoló egyébként egy olyan eszközt használt, aminek volt egy kis ülése is, de ez is elektromos rollernak minősül. Számtalan közlekedési konfliktus hátterében álltak mostanság ezek az eszközök, egyelőre ugyanis nem vonatkozik rájuk egyértelmű szabályozás.

Az üléssel ellátott roller nem játékszer, sérülést okozhat / Fotó: ShutterstockAz üléssel ellátott roller nem játékszer, sérülést okozhat / Fotó: Shutterstock

– A közelmúltban elkészült és egyeztetési fázisban van az úgynevezett KRESZ módosító csomag, ami többek között az elektromos rollerek problémáját is megoldja. Ebben teljesítmény alapján határozták meg, hogy kismotornak vagy kerékpárnak minősülnek az eszközök – mondta a Blikknek Borbély Zoltán közlekedési szakjogász.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

A felelőtlen rollerest segítségnyújtás elmulasztásáért akár felelősségre is vonhatják.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Szégyen, ahogy kinéz Berki Krisztián sírja: megszólalt az édesanyja

Közel tizenegy hónapja, hogy Berki Krisztián tragikus hirtelenséggel elhunyt ferencvárosi otthonában, ám végső nyughelyére még mindig nem került...

EU: „2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak kell lennie”..

Az Európai Unió egy új törvény betartatására készül, amely előírja, hogy 2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak...

Háború a budapesti társasházban: „Ezek szárnyas patkányok”

Valóságos harci állapot van abban a XXII. kerületi társasházban, ahol egy bácsi mindennap eteti ablakából a galambokat, ezzel...

„EZ MAGA A POKOL! egy perc alatt tűnt el!” – Százak keresik a viharban eltűnt 6 éves Gergőt!

Százak keresik már közel egy napja azt a 6 éves autista kisfiút, aki otthonról tűnt el a szélviharban....