22.2 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Elégett Szécsi Pál hagyatéka, csak egy levél maradt utána: ereklyeként őrzi a papírt Gergely Róbert

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Mindössze egyetlen emlék maradt fent Szécsi Pál és Domján Edit tragikus szerelme után. Egy gyötrelmes, viharos érzelmeket őrző, megsárgult papíros, amit Gergely Róbert őriz: Szécsi hagyatékának utolsó, megmaradt darabja.

– Ezt a levelet Domján Edit, színésznő írta Szécsi Pálról a testvérének, Szécsi Katinak. Nagy becsben őrzöm ezt az ereklyét, mert minden más oda lett egy lakástűzben – árulta el a Vasárnapi Blikknek Gergely Róbert. A levél sok-sok éve bontatlan, hogy biztosan ne essen baja, fólia védi a külső hatásoktól. Edit Szécsi Katinak címezte az írást, benne szerelméről, Paliról mesélt a testvérnek.

Gergely Róbert különleges kapcsolatot ápolt a 47 éve öngyilkosságot elkövetett legendás énekes nővérével. Miután édesanyjuk magára hagyta Katalint és Palikát, a két testvér egymásra volt utalva. Katalin nevelte fel az énekest, saját családjával azonban nem tudott szoros köteléket kialakítani.

Gergely Róbert féltve őrzi a hagyaték utolsó darabját, szó szerint még a széltől is óvja, ezért is van fóliába csomagolva /Fotó: Pozsonyi Zita Gergely Róbert féltve őrzi a hagyaték utolsó darabját, szó szerint még a széltől is óvja, ezért is van fóliába csomagolva /Fotó: Pozsonyi Zita

– Azután lettünk jóban és fogadott „tesójának”, hogy megnézte a Pozsgai Zsolt által írt és rendezett darabot, amiben én játszottam Szécsi Pált. Az előadás után azt kérdezte tőlem Kati: „Robi, maga honnan tudja ennyire Palikát?”. Nem volt felhőtlen a kapcsolata a családjával, kereste a kapaszkodókat az életében, ilyen lehettem neki én is – mesélte a színész-énekes.

 

A levélben Domján Edit Szécsi Pálról írt az énekes testvérének, Katinak A levélben Domján Edit Szécsi Pálról írt az énekes testvérének, Katinak

Szécsi Katalin mindaddig őrizte testvére hagyatékát, amíg egy szörnyű lakástűz után mind hamuvá lett. Egyetlen dolgot, a levelet kivéve.

– Amikor a háza leégett, a legnagyobb fájdalma az volt, hogy a legfontosabb emlékei, ereklyéi, fényképei oda lettek. Nagyon szívszorító volt, ahogy ezeket őrizte a szobájában, ahogyan gyűjtögette a fotókat – tette hozzá.

Kiderült az is, hogy Katalin a lányát kitagadta az örökségéből, minden vagyonát és a Szécsi Pál-dalok jogait Gergely Róbertre, a postására, egy kutyamenhelyre és egy férfira hagyta, akit halála előtt ismert meg.

Szécsi Kati saját családjával nem tudott szoros kapcsolatot kialakítani /Fotó: Ras Szécsi Kati saját családjával nem tudott szoros kapcsolatot kialakítani /Fotó: Ras

– Nem tudom, mi lett a hagyaték anyagi részével, egy biztos, én nem örököltem Kati után milliókat. Szerény körülmények között élt, télen is csak azt az egy szobát fűtötte be, amelyikben aludt. Valóban felajánlotta nekem az örökséget, de nem fogadtam el. Én Szécsi Pál szellemi örökségét őrzöm, ezt próbálom továbbadni – szögezte le Gergely Róbert, aki július 17-én Makón Szécsi Pál-emlékkoncertet tart.

Perzselő szerelem

Mindössze 10 hónapig tartott, mégis legendássá vált Domján Edit és Szécsi Pál szerelme. 1972 januárjában egy közös fellépésen szerettek egymásba, ám a legenda szerint végül egy óbudai kiskocsmában mondták el egymásnak az érzéseiket. Két összeillő ember voltak ők, lubickoltak a szerelemben. A kapcsolat végét Szécsi alkoholizmusa okozta, Domján Edit nem tudta feldolgozni, hogy kedvese az ital rabja. Részeg volt akkor is, amikor szakításuk után Edit felakasztotta magát. Szécsi Pál másfél évvel később végzett magával.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Ras

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Nem jött össze a bravúr, a Qarabag megérdemelten verte a Fradit a BL-selejtezőben 3:1-re – fotók

A Ferencváros 3-1-es vereséget szenvedett az azeri bajnok Qarabag csapatától. Ezen a meccsen a védelmi hibák sorozata hozta...

83 ezer család számára hatalmas segítség a kamatstop

A kamatstop hatása pedig az emelkedő hozamkörnyezetben egyre jelentősebb A BUBOR mutató értéke ugyanis a magas infláció és az...

Az ukránok magukra vállalták a krími légibázis felrobbantását

Azonban az homályba borul, hogy ezt milyen katonai eszközökkel vitték véghez. Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden nagy robbanás történt egy...

Ezért nem érdemes üzemanyagot bespájzolni otthon

Az átlagos forgalomhoz képest az elmúlt nagyjából egy hétben jelentősen megnövekedett a benzinleszívó csövek forgalma. Ebben mintegy 200...
facebook