21.7 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Elég volt a megalázásból, fellázadtak a magyar nők

Dátum:

Megosztás:

Azt hiszik a férfiak, hogy jópofa, amikor egy nő után szólnak, fütyülnek az utcán, és obszcén szavakkal illetik. Nem az! A „Nem tehetsz róla, tehetsz ellene” nevű Facebook-csoport arra kérte a nőket, hogy nyilvános posztban küldjék el azokat a beszólásokat, amikkel megalázzák őket. Az eredmény ijesztő!

Fiatal, csinos nőkkel naponta előfordul, hogy megjegyzéseket kapnak az utcán férfiaktól. Ez még akkor sem kellemes, ha egyébként hízelgő véleményüket osztják meg a mutatós hölgyről, de különösen bántó, ha alpárian obszcén, trágár beszólásokkal, néha fenyegető szexuális ajánlatokkal bombázzák őket. Ez a tapasztalat ihlette a közösségi akciót, amit #temitkapsz hashtaggel indítottak a Facebook oldalon. Itt gyűjtik a kommenteket, amiket majd színészekkel mondatnak fel egy videoklipben, hogy bemutassák, milyen kellemetlen ez a nőknek. A gond égető, ezt mutatja, hogy egy nap alatt legalább ötszázan küldik be tapasztalataikat. Az akció indítói azt szeretnék elérni, hogy az egyszeri, utcai szexuális zaklatás is legyen büntethető, és a járókelők lépjenek közbe, ha egy nőt molesztálnak az utcán.

Mit kell hallgatniuk?

A kommentekből idézünk:

„Én is szívesen nyalnék!” (a hölgy fagylaltozott)

„Hiába kerülöd a tekintetem, nem az lesz a legnagyobb testrészem, ami rajtad csattan.”

„Elvigyelek a b..szmegállóba?”

„Na kapkodd a lábad, cica, mert ha utolérlek, alám rántalak, jól meg**** , aztán majd fölkelni sem bírsz. Pont jó ez a gödör, el is tudlak ásni.”

Dankó Dóra:

„Legtöbbször az építkezések előtt elhaladva kapom meg a bunkó beszólásokat, de most például egy hajléktalan kiabált utánam. Nemrég három srác dolgozott a tetőn, amikor arra sétáltunk az öcsémmel, mire lekiabáltak: „Nem jössz fel egy menetre?” Aztán még utánam kiabáltak: „Micsoda egy válogatós k. a!” A tízéves kistestvéremet úgy felzaklatta ez, hogy dobálni kezdte őket tobozzal. Tényleg muszáj azt hallania, hogy így beszélnek a nővérével?”

Elég volt a megalázásból, fellázadtak a magyar nők 1

Kisfalvi Boglárka:

„13 éves voltam, éppen apukámat vártam valahol, amikor odajött hozzám három fiú, és zaklatni kezdtek. Körbevettek, fogdosni akartak, beszólogattak, de hiába sikítottam, az embereket nem érdekelte. Végül egy másik fiú jött oda megvédeni. Egyébként ha nyakig beöltözöm, akkor is beszólnak, a legkevesebb, hogy „kicsikém, gyere velünk”. Sokszor prűd, hülye libának hívnak minket a barátnőmmel, amiért nem állunk szóba velük. Apukámék már alig akarnak elengedni emiatt.”

Elég volt a megalázásból, fellázadtak a magyar nők 2

L. Csenge és M. Dorka:

„Mindennap kiabálnak, dudálnak nekünk a kocsikból, az építkezések mellett elmenni pedig megpróbáltatás. Igyekszünk nem odafigyelni, úgy tenni, mintha meg sem hallanánk, hátha akkor abbahagyják.”

Elég volt a megalázásból, fellázadtak a magyar nők 3

 

Forrás: Ripost

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 3

További egyszerű tények: A Földön mindenhol van kőolaj, csak a geológiai struktúrák miatt van, ahol sokkal gazdaságosabb kitermelni, mint...