Home Szabadidő Állatvilág Elefántokat indítana Európa ellen Botswana – videó

Elefántokat indítana Európa ellen Botswana – videó

0
Illusztráció. Fotó: Biosphoto via AFP Forrás: AFP/Biosphoto

Elefántok tízezreit küldené Németországba és az Egyesült Királyságba a dél-afrikai Botswana elnöke, Mokgweetsi Masisi. Az államfő szerint ugyanis a nyugatiak többsége háziállatként tekint az elefántokra, és sokkal jobban foglalkoztatja őket az állatok sorsa, mint az embereké.

Sok európai többre értékeli az elefántok életét, mint a körülöttük élő emberekét – mutatott rá a napokban az afrikai Botswana elnöke annak kapcsán, hogy London és Berlin a vadásztrófeák behozatalának szigorúbb ellenőrzését javasolta. Mokgweetsi Masisi ugyanis úgy látja, a nyugati emberek nem foglalkoznak azzal, hogy a vadállatok – beleértve az elefántok – mekkora károkat okoznak a többnyire önellátásra termelő mezőgazdászoknak.

Az államfő azt is kilátásba helyezte, hogy 30 ezer elefántot küld Németországba és az Egyesült Királyságba.

– Az az érzésem, hogy az európaiak azt hiszik, az elefántok háziállatok. Olyan, mintha sokan úgy gondolnák, az elefántok emberi lények – fogalmazott a The Guardian brit napilapnak adott interjúban. Hozzátette: a nyugatiak többsége számára fontosabbak az elefántok, mint az emberi élet. Elmondta, felajánlotta Londonnak, hogy tartsanak néhány állatot a Hyde Parkban, így a britek is megtapasztalják, milyen együtt élni az elefántokkal.

Az elefántok körüli vita az elmúlt hetekben mérgesedett el: Botswanában ugyanis egyre nagyobb problémákat okoz az állatok túlszaporodása, miközben európai aktivisták és politikusok – mint például Steffi Lemke német zöldpárti környezetvédelmi miniszter – be akarják tiltani a vadásztrófeák behozatalát.

Botswana elnöke azonban rámutatott, országában él a legtöbb elefánt– mintegy 130 ezer –, és demokratikus úton engedélyezték a trófeavadászatot.

opera pillanatfelvetel 2024 04 20 080047 magyarnemzet.hu
magyarnemzet.hu

A The Guardian cikkében arra is kitért, hogy egész Afrikában egyre több problémát okoznak egyes vadon élő állatok, ráadásul az elefánttámadások gyakran emberéleteket is követelnek. Masisi példaként egy egészen hétköznapi jelenetet vázolt fel: képzeld el, hogy éjszaka próbálod összegyűjteni a kecskéidet, amikor egy elefántba botlasz – fogalmazott. Hozzátette: az elefántok ráadásul olyan gyorsak, hogy megelőzni sem lehet őket.

Úgy zúznak össze, mintha burgonyapürét készítenél

– mutatott rá.

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: Biosphoto via AFP

Forrás

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás