0.9 C
Budapest
2023. január. 27. péntek

Eldöntötték, nem szenvednek tovább: Együtt ment a halálba Marika és István

Dátum:

Megosztás:

Először feleségével, majd magával is végzett a nyugdíjas M. István a Veszprém megyei Ősin. A férfi közben fiát is felhívta, hogy elbúcsúzzon tőle.

A helyiek elmondták, hogy a házaspár mind a két tagja súlyos beteg volt, Marikát már szociális intézményben ápolták.

Értetlenül és szomorúan állnak a helyiek az előtt a ház előtt a Veszprém megyei Ősiben, ahol évtizedeken keresztül élt szeretetben és boldogságban az M. házaspár, Marika és István.
Az idős férfi azonban csütörtök délután először feleségével, majd magával is végzett, miközben fiát felhívta, hogy búcsút vegyen tőle. A helyiek elmondták: mind a ketten súlyosan betegek voltak. 
öngyilkosság
Rendőr helyszínel az idős házaspár egykori otthonában  Fotó: Police

Szerették és tisztelték egymást

A helyieket mélyen megrázták a történtek, hiszen a településen nincs olyan ember, aki ne szerette volna Marika nénit és Pista bácsit.

A legfrissebb hírek itt!

– Több évtizede a településen laktak, Pista mindig szerelgetett, kocsit, gépeket, amit csak lehetett. Mind a ketten egy közeli kohóban dolgoztak a nyugdíjig – mesélte egy környékbeli ismerős.

– Nincs olyan, aki rosszat mondhatna róluk, életük minden percében szerették és tisztelték egymást, kinyitották egymásnak a kocsiajtót, Pista bácsi élete minden percében szerette a feleségét. 

Ők tényleg azok voltak, akik jóban és rosszban is kitartottak egymás mellett 

– szögezte le a férfi.

Marika agyvérzést kapott

A páros valóban jóban és rosszban is együtt volt, ugyanis nem csak Pista bácsit, de Marika nénit is súlyos betegség kínozta.

– Pista bácsi nagyon aktív volt, még most is tevékenykedett a ház körül, de nála is jelentkeztek a szokásos öregkori betegségek, a szívével is baj volt – fűzte hozzá egy másik ismerős.

Marika néni azonban nemrégiben sztrókot kapott.

– Súlyos állapotba került, folyamatos ápolásra szorult, amikor otthon volt, akkor is gondozó járt hozzájuk. Pista már nem tudta egymaga ellátni a saját bajai miatt. Természetesen a fiaik jártak hozzájuk, nem élnek messze, majdnem minden nap látogatták és segítették őket, egy percre sem hanyagolták el a szüleiket – húzta alá.

Ősi, Veszprém megye, 2022. december 29. gyilkosság öngyilkosság, Bors
Ebben a házban élt az idős házaspár  Fotó: Bors

Együtt akartak meghalni?

A tragédia napján Marika néni éppen otthon volt, karácsonyra ugyanis hazatért a szociális otthonból. A helyiek szerint Pistával együtt hozták meg a végső döntést:

A legfrissebb hírek itt!

Pista úgy volt vele, hogy nem akart így élni, és tudta, hogy ő már nem tudja ellátni a feleségét. Biztos vagyok benne, hogy közös döntés volt ez az egész tragédia, együtt akartak elmenni

– vélekedett egy, a házaspárt szintén jól ismerő férfi.

A környéken senki nem sejtette, hogy Istvánnak van fegyvere:

– Nem volt olyan ember, aki fegyvert használt volna, nem vadászott soha. Nagyon csodálkoztunk, mikor megtudtuk, hogy volt neki – értetlenkedtek. Úgy tudjuk, hogy a férfi engedély nélkül tartotta a fegyvert, valószínűleg egy átalakított darabról lehet szó. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis egyik utolsó filmje: Távfelügyelő (Wire Room) – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje (2022), izgalmas, fordulatokban gazdag thriller..   Teljes film magyarul: Távfelügyelő (Wire Room) Kellemes szórakozást a filmhez! Még több...

A napenergia előnyei – a szolárzuhany mindenki számára gazdaságos megoldás

Sokba kerül a meleg vizes zuhanyzás? Attól függ! Ugyanis létezik olyan energiabarát megoldás, ami nyáron a napban rejlő...

Egy órán keresztül próbálták újraéleszteni azt a taxisofőrt, aki vezetés közben kapott infarktust a Keleti pályaudvarnál…

Ismerősök és ismeretlenek is hősnek tartják Istvánt - írja a ripost.hu Katonák és rendőrök árasztották el a Keleti pályaudvar környékét –...

Mutatjuk, mik lesznek 2023 szextrendjei (18+)

Ahogy az élet minden egyéb területén, úgy szex téren is jönnek-mennek a trendek. De vajon mik jellemzik 2023-at,...