1.3 C
Budapest
2023. december. 9. szombat

Elbukta minden pénzét az Ötöslottó nyertese: kifutott az időből, bennmaradt a milliárdos vagyon

Dátum:

Megosztás:

Nem jelentkezett a 90 napos határidőn belül az Ötöslottó egy korábbi nyertese, így elbukta 1,4 milliárdos főnyereményét.

A Szerencsejáték Zrt. most lapunk kérdésére közölte, hogy az elmúlt 22 évben többször is előfordult, hogy nem jelentkezett a nagynyeremények gazdája: legutóbb 2020-ban hagytak bent 80 millió forintot a Jokeren. Arról azonban nem adtak ki információt, hogy felvette-e már a szerencsés a Hatoslottó legutóbbi rekordnyereményét, vagy az egy hónapja az Ötöslottón kihúzott 3,33 milliárdért jelentkezett-e valaki.

Hihetetlen hónapokon vannak túl a magyar szerencsevadászok: karácsony előtt a Hatoslottón nyerte meg valaki a játék történetének legnagyobb főnyereményét, 3,15 milliárd forintot, az Ötöslottón pedig január nyolcadikán vittel el egy játékos a 3,33 milliárdos telitalálatot.

A szabályok szerint a nyerteseknek 90 napjuk van jelentkezni a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes vonalán, ám mindeddig nem derült ki, hogy ezt valóban meg is tették-e. A lottótársaság a Pénzcentrum kérdésére közölte, hogy a nyertesek anonimitásának biztosítása érdekében nem adnak ki információt a szelvény feladási módjáról, a játékba küldés helyéről, továbbá arról sem, hogy a nyertes jelentkezése megtörtént-e már a nyeremény felvétele érdekében.

A nyertes jelentkezésekor azonban – kizárólag a játékos hozzájárulása esetén – kitöltésre kerülhet egy kérdőív, amelynek kizárólag azon részeiről ad ki Társaságunk utólagosan információt, amelyhez a játékos kifejezetten hozzájárul

– írták. Tehát még az is elképzelhető, hogy mindkét lottómilliárdos már régen élvezi a vagyonát, csak éppen nem töltötték ki a kérdőívet, így a Szerencsejáték Zrt. sem adhatott hírt a pénzfelvételről. A vállalat a kapcsolatfelvétel módja kapcsán megjegyezte, hogy a nyertes személyének egyeztetése után személyes találkozót kell egyeztetni a nyertessel, hiszen a nagynyeremények igénylésének a feltétele a személyes találkozó, hogy a nyertes azonosítani tudja magát és igazolja, hogy biztosan ő a nyertes szelvény tulajdonosa. A Szerencsejáték Zrt. a jelen járványügyi helyzetben is biztosítja játékosai számára a nyeremények felvételét.

Az Ötös-, valamint a Hatoslottó játékon elért nagynyeremény a nyereményigénylés benyújtását követő 30 napon belül kerül átutalással kifizetésre, Magyarországon működő bank bankfiókjában nyitott forint alapú bankszámlára. A nyertesek alapvetően amint tudomást szereznek a nyereményről igyekeznek minél hamarabb hozzájutni. Az esetek 90 százalékában egy hónapon belül lezajlik a nyeremények kifizetése

– tette hozzá a lottótársaság.

Kérdésünkre azt is közölték, melyek voltak a legnagyobb, fel nem vett nyeremények az utóbbi 20 évben. Kiderült, hogy valaki az Ötöslottó 2017. 46. heti sorsolásán megütötte az 1,428 milliárdos főnyereményt, ám nem jelentkezett érte!

A második legnagyobb fel nem vett nyeremény 429,2 millió forint volt, szintén az Ötöslottón született a telitalálat 2007. 18. hetében. De a Hatoslottón és a Jokeren is maradt már bent 200 millió forint feletti összeg. Legutóbb 2020. februárjában volt jelentősebb, fel nem vett nyeremény: valaki majdnem 80 milliót nyert a Jokeren, amiért nem jelentkezett.

a legnagyobb fel nem vett lottónyeremények 2000 óta
Játék
Hatoslottó 2000/15. hét 214 380 238 Ft
Ötöslottó 2007/18. hét 429 213 160 Ft
Hatoslottó 2014/43. hét 200 230 690 Ft
Ötöslottó 2017/46. hét 1 428 694 065 Ft
Joker 2019/12.hét 245 608 370 Ft
Joker 2020/9.hét 79 131 885 Ft

A Szerencsejáték Zrt. szerint amennyiben a nyertes nem jelentkezik, úgy az összeg bekerül az úgynevezett át nem vett nyeremények közé, amit jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA

Forrás: penzcentrum.hu / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Finnország válaszától Zelenszkij az őrület határára kerülhet

A finn legfelsőbb bíróság pénteken hozott határozatában úgy döntött, hogy az ország nem adhat ki Ukrajnának egy terrorizmussal...

A Netflix egyik 2023-as debütáltja: Mindent szabad – videó

Mindent szabad (Fair play) Amikor egy méregdrága pénzügyi cégnél szóba kerül egy áhított előléptetés, a szerelmesek, Emily (Phoebe Dynevor)...

Az EU-tagállamok hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország közel egymilliárd eurót kapjon – egy éven belül

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták az Európai Bizottság javaslatát, amely arra vonatkozott, hogy Magyarország módosíthassa a nemzeti helyreállítási tervét....

Szoboszlai jött, látott és gólt lőtt – győzött a Liverpool + videó

Nehezen indult be a gépezet, de végül győzni tudott a Liverpool a sereghajtó Sheffield otthonában a Premier League...