20.3 C
Budapest
2022. május. 28. szombat

Elbontják a Hős utcai gettót, ki nem találnád, mi épül a helyére

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Másfél éve maradt a kőbányai önkormányzatnak arra, hogy rendezze a Hős utcai gettó épületében a tulajdonviszonyokat, így hamarosan elkezdődnek a kisajátítások a két hírhedt épületben. Csak azok a lakók kaphatnak új lakást, akiknek nincs tartozásuk.

Már vannak tervei a kőbányai önkormányzatnak arra, hogy mit építsenek a Hős utcai gettó két épületének helyére. A kerület vezetése rekreációs célú sportcentrumot álmodott a rossz hírű házak helyére, miután sikerült rendezni az ingatlan tulajdonviszonyait, és végeztek a bontással.

Népszava szerint a tulajdonviszonyok rendezésére 2019 végéig van ideje a kerületnek, így hamarosan megkezdődnek a kisajátítások. A lakókkal egyenként ül tárgyalóasztalhoz az önkormányzat a lakások megvásárlása miatt, ám az ott élőknek akkor is költözniük kell, ha nem fogadják el a lakásért ajánlott összeget, legfeljebb a bíróságon támadhatják meg azt.

A Hős utcai gettóban lévő 50 önkormányzati lakás bérlői akkor jogosultak csak új lakásra, ha nincsen tartozásuk, és határozatlan idejű a bérleti szerződésük. Néhány tucat lakásból már kiköltöztek a lakók, de a Népszava szerint ők is csak szegregátumban lévő cserelakásokat kaptak.

A gettó helyén felépítendő rekreációs célú sportcentrumot, ahová műfüves sportpályát, futópályát és kültéri sporteszközöket terveznek, elsősorban a közelben lévő Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Készenléti Rendőrség dolgozói használhatnák.

Forrás: nlcafe

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Durva tervek szivárogtak ki Putyin környezetéből: jöhet a második támadás Kijev ellen

A lettországi székhelyű független orosz portál, a Meduza szerint a Kreml állítólag egy második támadást fontolgat az ukrán főváros...

Moszkva állítja: Nigériában található amerikai laborokból származik a majomhimlő, .. és az eredeti “terv” nem ez volt.. – Szólj hozzá!

Olyan összeesküvés-elmélettel támad a Kreml, amelynek sajnos van reális alapja.. Legalább négy amerikai ellenőrzésű biolaboratórium működik Nigériában, ahonnan a...

Orbán Viktor megint győzelmet aratott? – A miniszterelnöknek tetsző kompromisszum jöhet az olajembargó ügyében

Az Európai Unió olyan tervet eszelt ki az orosz olajembargóval kapcsolatban, amely Orbán Viktornak is tetszhet majd. Ezek...

A DK 100 ezer forintot adna millióknak, eltörölné az áfát és 1000 forintért adna országos bérletet.. – Szólj hozzá!

A DK, és a Dobrev-Gyurcsány páros szerint most nem újabb "megszorításokra" van szükség, hanem ellenkezőleg. A Demokratikus Koalíció átfogó...