Kezdőlap Főhírek Gazdaság Elbontják a Hős utcai gettót, ki nem találnád, mi épül a helyére

Elbontják a Hős utcai gettót, ki nem találnád, mi épül a helyére

14

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Másfél éve maradt a kőbányai önkormányzatnak arra, hogy rendezze a Hős utcai gettó épületében a tulajdonviszonyokat, így hamarosan elkezdődnek a kisajátítások a két hírhedt épületben. Csak azok a lakók kaphatnak új lakást, akiknek nincs tartozásuk.

Már vannak tervei a kőbányai önkormányzatnak arra, hogy mit építsenek a Hős utcai gettó két épületének helyére. A kerület vezetése rekreációs célú sportcentrumot álmodott a rossz hírű házak helyére, miután sikerült rendezni az ingatlan tulajdonviszonyait, és végeztek a bontással.

opera pillanatfelvétel 2022 05 28 143645 www.bmbah.hu

Népszava szerint a tulajdonviszonyok rendezésére 2019 végéig van ideje a kerületnek, így hamarosan megkezdődnek a kisajátítások. A lakókkal egyenként ül tárgyalóasztalhoz az önkormányzat a lakások megvásárlása miatt, ám az ott élőknek akkor is költözniük kell, ha nem fogadják el a lakásért ajánlott összeget, legfeljebb a bíróságon támadhatják meg azt.

A Hős utcai gettóban lévő 50 önkormányzati lakás bérlői akkor jogosultak csak új lakásra, ha nincsen tartozásuk, és határozatlan idejű a bérleti szerződésük. Néhány tucat lakásból már kiköltöztek a lakók, de a Népszava szerint ők is csak szegregátumban lévő cserelakásokat kaptak.

A gettó helyén felépítendő rekreációs célú sportcentrumot, ahová műfüves sportpályát, futópályát és kültéri sporteszközöket terveznek, elsősorban a közelben lévő Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Készenléti Rendőrség dolgozói használhatnák.

Forrás: nlcafe