2.3 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Elárasztják a Nagy-Magyarország-zászlók a Puskás Arénát?

Dátum:

Megosztás:

Áll a bál a szurkolók egy csoportja és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) között, a feszültség középpontjában a Nagy-Magyarország-molinók tiltása áll

– írja a sportal.blikk.hu

A balhé abból indult, hogy egy újpesti drukkerek által eddig több meccsen is kifüggesztett lila, nagy-magyarországos zászló bejutását a tavaly márciusi, Észak-Írország–Magyarország találkozóra megpróbálta megakadályozni a biztonsági cég,

majd a magyar–német Nemzetek Ligája-meccs alatt le is vetették a drapériát a biztonságiak, és a tulajdonosát kivezették a stadionból. A szövetség két embert tiltott ki a válogatott meccseiről, akik közül az egyiknek nem volt érvényes belépője a találkozóra.

A drukkerek értetlenül állnak a szövetség szigorú fellépése előtt, ám az MLSZ szerkesztőségünknek megküldött közleménye szerint az UEFA-nál szerepel tiltólistán a jelkép.

„A Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlók, molinók kihelyezését, megjelenítését az MLSZ nem tiltja. Az MLSZ égisze alá tartozó hazai bajnoki és kupamérkőzéseken a jogszabályok értelmében, a szervező dönthet arról, hogy milyen molinók bevitelét engedélyezi. Ugyanakkor a jelképet a FARE (UEFA) katalógusa tartalmazza, ezért nemzetközi klub és válogatott mérkőzéseken, az UEFA és a FIFA, illetve ezekkel együttműködve a FARE ellenőre jelentésében rögzíti a jelkép megjelenítését, amely fegyelmi eljárást von maga után” – írták.

Az ultrák viszont úgy érzik, hogy feleslegesen packázik velük a szövetség, a március 27-i Magyarország–Bulgária Európa-bajnoki selejtezőre komoly akcióval készülnek. Arra kérik a szurkolótársaikat, hogy mindenki vigyen magával Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlót a stadionba, így több ezer jelkép lehet jelen, amivel nem fog tudni mit kezdeni az MLSZ.

Úgy éreztük, lépnünk kell valamit – mondta Lipták Tamás kispesti szurkoló. – A kormánypolitika folyamatosan a nemzeti összetartozásról szól, ezért nem értjük, miért zavarja az ­MLSZ-t egy Nagy-Magyarország-drapéria. Ezért arra jutottunk, ha egyet levetetnek, akkor vigyünk be tízezret a bolgárok ellen. Körbekérdeztünk, s nagyon jó volt a visszajelzés a szurkolói csoportoktól, egyetértenek ezzel és kiállnak emellett.

A 2021-es német–magyar meccsen lehetett Nagy-Magyarország térképes zászló (bal felül)

A fentebbi MLSZ közleményből kiderül, hogy a honi szövetség nem tiltja a Nagy-Magyarország térkép megjelenését a meccseken, ellenben az UEFA igen, így nincs mit tennie a hazai döntéshozóknak, hiszen ha a válogatott meccsein megjelenne a jelkép, akkor azzal büntetést, vagyis zárt kapus meccset kockáztatnának.

Ugyanakkor az MLSZ azt nem vizsgálja, hogy a szurkolók milyen sálban és pólóban érkeznek a mérkőzésre.

A sál viselése más kategóriába tartozik. A nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata az MLSZ-nek nem feladata. Így fordulhat elő, hogy egy időben bárki, akár több száz néző is hasonló sálat visel a stadion különböző területein ezzel semmilyen szabályt nem sértve.
– fogalmaz az MLSZ közleménye.

Felfüggesztett büntetés

A magyar szövetségnek még mindig van egy felfüggesztett büntetése szurkolói rendbontás miatt. Korábban két zárt kapus mérkőzés rendezését rendelte el a FIFA, amelyből az egyiket két évre felfüggesztette. Az elsőt „letöltötte” már a válogatott, a másik felfüggesztése őszig van érvényben, ami bármilyen eset ­miatt, ami bántja az ellenőrök szemét, azonnal aktiválódhat.

sportal.blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....