4.9 C
Budapest
2024. február. 22. csütörtök

Ekkor utalják idén a családi pótlékot!

Dátum:

Megosztás:

Közzétette a Magyar Államkincstár a családtámogatási és fogyatékossági ellátások 2024. évben esedékes banki jóváírásának időpontjait. Ezek alapján tudni lehet, mikor érkezik a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás, a gyermeknevelési támogatás, a fogyatékossági támogatás, valamint a vakok személyi járadéka.

Közzétette a Magyar Államkincstár a családtámogatási és fogyatékossági ellátások 2024. évben esedékes banki jóváírásának időpontjait. Ezek alapján tudni lehet, mikor érkezik a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás, a gyermeknevelési támogatás, a fogyatékossági támogatás, valamint a vakok személyi járadéka. A kincstár figyelmeztet: postai kifizetés esetén az ügyfelek várhatóan a jelzett időpontokat követő 2-4 munkanap múlva kapják meg az ellátást.

Children,Sister,And,Brother,Playing,Drawing,Together,On,Floor,While
Február másodikán utalják a januári családi pótlékot.
Fotó: Shutterstock

Az államkincstár tájékoztatása szerint a banki jóváírás várható időpontjai:

 • 2024. február 2. (péntek),
 • 2024. március 4. (hétfő),
 • 2024. április 3. (szerda),
 • 2024. május 3. (péntek),
 • 2024. június 4. (kedd),
 • 2024. július 2. (kedd),
 • 2024. augusztus 2. (péntek),
 • 2024. augusztus 23. (péntek),
 • 2024. október 2. (szerda),
 • 2024. november 5. (kedd),
 • 2024. december 3. (kedd),
 • 2025. január 3. (péntek). 

A januári utalás holnap, szerdán történik.

Családi pótlékra szinte mindenki jogosult, aki gyermeket nevel: nem szükséges semmiféle előzetes feltételnek megfelelni azonkívül, hogy a saját háztartásában neveljen gyermeket. A kisgyermekek nevelési támogatása pedig azokra vonatkozik, akik bölcsődébe járnak vagy óvodások. Az iskoláztatási támogatás a tanköteles korba tartozó, azaz általános és középiskolás korú gyerekek után jár. 

Eszerint

 • az 1 gyermeket nevelő család 12 200,
 • az 1 gyermeket nevelő egyedülálló szülő 13 700,
 • a 2 gyermeket nevelő család gyermekenként 13 300, összesen 26 600,
 • a 2 gyermeket nevelő egyedülálló szülő gyermekenként 14 800, összesen 29 600,
 • a 3 vagy több gyermeket nevelő család gyermekenként 16 ezer, tehát minimum 48 ezer,
 • a 3 vagy több gyermeket nevelő egyedülálló szülő gyermekenként 17 ezer, vagyis minimum 51 ezer forintot kap.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este egy gyönyörű, romantikus dráma – Hét élet – videó

Gabriele Muccino felkavaró történetében valaki úgy akar megszabadulni az őt nyomasztó titoktól, hogy teljesen megváltoztatja hét idegen ember...

Életveszély az M1-esen: fantomdugó szedi áldozatait

Balesetek helyszínén gyakran megfigyelhető jelenségről írt az autópálya-kezelő. Az MKIF Zrt. hívta fel arra jelenségre fel az autósok figyelmét,...

Szakértő: Navalnij halálával átléphette a Rubicont Moszkva

Alekszej Navalnij halálával kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés, hogy az miért épp az oroszországi elnökválasztás előtt történt: a...