6.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Egyre többe kerül a migrációs válság az EU-nak

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 19 150220
2015. 06. 19. – 13:37
forrás: MTI

Jóváhagyták pénteken az uniós tagállamok az Európai Unió idei költségvetésének kiegészítését a földközi-tengeri migrációs válság megemelkedett költségeinek fedezésére.
A miniszterek tanácsának közleménye szerint a tagállamok sürgősséggel és elsőbbséggel vitatták meg az ügyet, és a migrációs nyomás és a menekültáradat kezelése érdekében 89 millió euróval egészítették ki az idei maximális uniós kötelezettségvállalások és 76,6 millióval a tényleges kifizetések szintjét. A kommüniké arra is kitér, hogy miután még vannak a közös kasszában fel nem használt pénzek, azért a tagállamoknak nem kell soron kívül pénzt befizetniük a költségvetésbe.

Az Európai Unióba igyekvő bevándorlók Szerbiába tartó vonatra várnak a macedóniai Demi Kapijában 2015. június 18-án. Az Ázsiából induló migránsok egy jelentős részének útvonala Törökországon, Görögországon, Macedónián és Szerbián át vezet az EU-tag Magyarországra. (MTI/EPA/Nake Batev)

A pótlólagos pénz az unió határőrizeti ügynökségének munkájának támogatása mellett az úgynevezett menekült-, migrációs és integrációs alap, valamint a belbiztonsági alap pénzügyi lehetőségeit bővíti.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az újjáépített Bucsára rá sem lehet ismerni

Ukrajna 22 megyéjében 600 ezer emberhez jut el a magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítsége. Az elnök-igazgató Lehel László az...

Átadták Alekszej Navalnij holttestét az édesanyjának

Az orosz ellenzéki vezető a távoli sarkvidéki Szalehárd város börtönében kilenc nappal ezelőtt váratlanul halt meg. Navalnij özvegye, Julija...

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...