15.5 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

Egyre több magyar nem érzi magát biztonságban Svédországban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egymás után szólalnak meg azok a svédországi magyarok, akik nem érzik magukat biztonságban a bevándorlók miatt. A legjobban az zavarja őket, hogy a rendőrség semmit sem tesz a támadások ellen. Az M1 Híradónak vasárnap nyilatkozó magyar férfi azt kérte, ne mutassák arcát és nevét,mert szerinte, aki nyíltan bírálja a svéd migrációs politikát, azt egyszerűen rasszistának tartják a skandináv országban.

Kezelhetetlen állapotot hozott létre a bevándorlás Európában
A Le Nord Littoral című újság videofelvételéről készített képen migránsok csapnak össze Calais-ban 2018. február 1-jén. (MTI/AP/Nord Littoral)

Egyre több olyan kerület van a svéd városokban, amelyekben már a bevándorlók vannak többségben – erről beszélt telefonon az M1-nek egy Göteborgban élő 47 éves magyar-svéd családapa.

A férfi arról is beszélt a Híradónak, hogy ezekben a városrészekben már egyre rosszabb a közbiztonság. A bevándorlók őt többször megtámadták. Ráadásul a problémák már a város központjába is begyűrűztek, sok helyen ugyanis – ahogy fogalmazott – társadalmon belüli társadalmak alakultak ki.

A férfi azért kérte neve elhallgatását is, mert fél, ugyanis szerinte, aki Svédországban nyilvánosan bírálja a migrációt, azt rasszistának bélyegzik. A családapa azt is mondta: bár Svédországban született, és felesége tősgyökeres svéd, már elgondolkoztak azon, hogy Magyarországra költözzenek.

A svéd városokban rendszeresek a támadások

A férfi azután jelentkezett a Híradónál, hogy pénteken egy Svédországban élő magyar nő arról beszélt a közmédiának: hazaköltözött Magyarországra, mert a svéd városokban rendszeresek a támadások. A nő azt mondta, a rendőrség ezekről a támadásokról nem vesz tudomást. Neki például azt tanácsolták, hogy ne sétáljon egyedül.

Közben egyre több svédországi magyar szólal meg, akik hasonlóan látják a helyzetet. Egy ugyancsak göteborgi férfi szombaton nyilatkozott az M1-nek. A csaknem 80 éves férfi elmondta, hogy sötétedés után már ő sem mer kimenni az utcára, mert őt is többször megtámadták már.

Egy a Híradónak nyilatkozó nő pedig arról beszélt, hogy a svédek folyamatosan költöznek el azokból a városrészekből, ahol a bevándorlók kerülnek többségbe. A nő azt is mondta, hogy ő egy olyan nagyvárosi kerületben lakik, ahol már a lakosok 90 százaléka bevándorló. Így, ha kimegy az utcára, azon lepődik meg, ha valaki svédül beszél.

Migránsok.
A kép illusztráció.
Kép: faktor.hu

Csőd a svéd migránspolitika?

Svédországban a biztonság lehet az ősszel esedékes választások központi témája – erről írt a Neue Zurcher Zeitung. A svájci lap szerint ijesztő, hogy egyre többször fiatalokból álló csoportok követnek el fegyveres erőszakot, ami az elmúlt évek sikertelen integrációs politikájának az eredménye.

„Svédország integrációval kapcsolatos álma szertefoszlott” – ezzel a címmel jelent meg az írás. A cikk beszámol arról, hogy Svédországban már naponta történnek lövöldözések, amelyek sokszor halálos kimenetelűek. És egyre több olyan negyed van a nagyvárosokban, ahol rohamosan romlik a közbiztonság. Az írás kitér arra is, hogy különösen ijesztő az, hogy egyre többször fiatalokból álló csoportok követnek el fegyveres erőszakot, ami az elmúlt évek sikertelen integrációs politikájának az eredménye.

Úgy fogalmaznak: „a politikának cselekednie kell, annál is inkább mert szeptemberben választások lesznek Svédországban, és a kampánynak a központi témája a biztonság lehet”.

A cikkben kifejtik azt is, hogy a hatóságok becslése szerint országosan már 61 olyan negyed van, amit veszélyesnek tartanak. Ezekben a városrészekben – ahol nagyon nagy a migránsok aránya – mintegy 200 bűnszervezetről tudnak a hatóságok.

Az írásban szó van arról is, hogy Svédország nem épített ki olyan hatékony mechanizmusokat, amelyek megakadályozták volna a párhuzamos társadalmak kialakulását. Sőt, a lakás és a munkaerőpiac kimondottan segítette a szegregációt. Az országban csak az elmúlt években kezdődött vita arról, hogy egyáltalán hogyan lehetne olyan integrációs politikát kialakítani, amely hozzájárulást követel a bevándorlóktól is.

Forrás: Hirado.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...