33.5 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Egyre több külföldi gyermek születik Németországban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Megdöbbentő: Jelenleg a 82 millió német lakos közül csaknem 20 milliónak legalább egyik szülője már nem német állampolgár

Így jelenleg a 82 millió lakos közül csaknem 20 milliónak legalább egyik szülője nem német állampolgárként látta meg a napvilágot. Mint egy most készült felmérés kimutatta, a migrációs hátterű polgárok elsöprő többsége a jobb jövő reményében vándorolt be Németországba.

A múlt század 60-as éveit a gazdasági csoda idejének szokták nevezni, amikor az akkori Nyugat-Németország gazdasága a második világháború pusztításából talpra állt és a modern iparban minden szorgos kézre szükség volt.

Úgynevezett vendégmunkásként tömegesen érkeztek: olaszok, görögök, majd jugoszlávok, akiknek zöme idővel beilleszkedett a német társadalomba, és nyugalomba vonulásuk után is csak kis számban tértek vissza szülőhazájukba. Őket a törökök követték és mivel számuk már megközelítette a három milliót, jó részük párhuzamos társadalmat alakított ki, és mint egy nemrég készült tanulmány – némi meglepetést keltve – kimutatta,

a már német földön született török fiatalok jelentős hányada sokkal nagyobb elkötelezettséget érez szüleik hazája, Törökország mint Németország iránt.

Ezzel magyarázható lelkesedésük a nem éppen demokratikus módszerrel kormányzó török államfő, Recep Erdogán iránt. Jelenleg a legnagyobb, migrációs hátterű lakosokat közel 2 millió 800 ezer fővel a törökök alkotják.

Őket a lengyelek követik valamivel több, mint két millióval, míg a harmadik csoportot – másfél millióval – az oroszok alkotják, habár legnagyobb részüket a kommunizmus bukását követően az egykori Szovjetunióból bevándorolt német-származásúak, így a Sztálin által Szibériába telepített volgai németek teszik ki.

A német földön elő magyarok száma megközelíti a negyed milliót. Jó részük az Európai Unió keleti bővítését követően érkezett és vállalt munkát Németországban.

A most közzétett felmérésből kiderül, hogy azokban a családokban, ahol mindkét szülő még külföldön született, csaknem kivétel nélkül azt a nyelvet használják, amely a szülök anyanyelve és csak azokban a családokban beszélnek otthon is németül, ahol legfeljebb az apa, vagy az anya idegen eredetű. Hogy az elmúlt évben csaknem öt százalékkal emelkedett a migrációs hátterű személyek száma, az egyrészt arra vezethető vissza, hogy az idegen gyökerű családokban több gyermek születik, mint a németek körében, másrészt pedig a folyamatos bevándorlásra.

Nyitókép: MTI/EPA/Swen Pförtner
Forrás: infostart.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Szijjártó Péter újabb bejelentést tett

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július...

Lev Tolsztoj megúszta a könyvégetést, de a többiek nem..

A népek nem fogadták meg Tolsztoj "üzenetét": A <Háború és béke> nem az ukránok és nem az oroszok igazát...

Tragikus motoroshalál történt Zala megyében

Motoros ütközött egy autóval Pókaszepetken. A rendelkezésre álló adatok szerint Pókaszepetk, Petőfi Sándor utcában 2022. június 26-án 16 óra...

Rubint Réka levetkőzött a Playboynak, erről álmodott minden férfi idehaza (18+)

Egy kis hiányérzetünk azért maradt, mert a bugyi nem került le róla. Rubint Réka nem retteg a nyilvánosság előtti...