12.2 C
Budapest
2024. február. 28. szerda

Egyre-másra érkeznek a keleti és nyugati hatalmak közti feszültség fokozódásáról és veszélyeiről szóló hírek a napokban, a feltámadás és a megbékélés ünnepe, a húsvét zaklatottságot hozott, nem megnyugvást.

Dátum:

Megosztás:

A legújabb hírek szerint hétfőn felbukkant az amerikai haditengerészet Milius nevű rombolója a Dél-kínai-tengeren, a Spratly-szigeteknél. Ilyenre volt már példa, csakhogy ez egybeesik a többek közt arról szóló hírekkel, hogy a tajvani védelmi tárca közlése szerint a sziget közelében hétfő délelőttig 59 kínai repülőgépet észleltek és 11 hadihajót, mióta Kína szombaton hadgyakorlatba kezdett a térségben.

Tajvan bekerítését gyakorolják a kínaiak

Riadókészültségben a szigetállam légvédelme.

Az amerikaik a Miliusszal kapcsolatban kiemelték: a kivezénylése összhangban van a nemzetközi joggal, és a térségben való szabad közlekedést demonstrálja.

Tien Csün-li, a kínai hadsereg déli műveletekért felelős parancsnokságának szóvivője elmondta, nyomon követik a romboló útját, hozzátéve, hogy a Milius „illegálisan tartózkodik a térségben” – jelentette az MTI. Ugyanennek a rombolónak a jelenléte a térségben már korábban is szóváltást okozott Peking és Washington között.

Eközben a térség más pontjáról is érkeztek riasztó hírek. Sem pénteken, sem hétfőn nem válaszolt a dél-koreai megkeresésre a két országot a biztonság szavatolására összekötő forróvonalon Észak-Korea. Az észak-koreai állami média szombati közlése szerint az ország hadserege újabb tesztet hajtott végre egy nukleáris töltet hordozására képes, vízfelszín alatt közlekedő támadódrónnal.

Riasztó: napok óta nem működik az Észak- és Dél-Korea közti forró drót

A két szomszédos, eltérő társadalmi rendszerű ország évtizedek óta feszült viszonyok közt él, a biztonság fenntartásának egyik eszköze a rendszeres érintkezés.

Eközben az Eurázsia másik felében folyó orosz–ukrán konfliktusban – amelyet sokan szintén az Egyesült Államok és Kína közti világhatalmi versengés „helyettesítő” frontjának tartanak – az okoz izgalmat, hogy dagad a kiszivárgott amerikai titkos dokumentumok botránya. Egyre újabb részletek kerülnek a papírok tartalmából a reflektorfénybe, mint most az a tavaly történt incidens, amelynek révén a NATO és Oroszország közel került a katonai konfliktushoz.

Az oroszok majdnem lelőttek egy brit gépet – borzasztó belegondolni, ebből mi lehetett volna

Egyre újabb elképesztő részletek derülnek ki a kiszivárgott amerikai titkos dokumentumokból. A legfrissebb egy korábban történt incidens, amely akár be is vonhatta volna a NATO-t az ukrajnai háborúba.

 

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este Sandra Bullock egyik utolsó filmjét vetítjük, a 2021-ben bemutatott megható drámát – Megbocsáthatatlan – videó

Teljes film magyarul: Megbocsáthatatlan Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of charge! Thank you for...

Messi hatalmas botrányt okozott azzal, hogy nem lépett pályára sérülten – videó

Ez a legjobban a kínai focirajongóknak fájt! Videó Hirmagazin.eu

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztert megoperálták, az operáció sikerült – videó

A rehabilitáció időszakában a parlamentben és a kormányüléseken Panyi Miklós államtitkár és miniszterhelyettes látja el a feladatait. Rövid közleményt...