14.4 C
Budapest
2023. március. 31. péntek

Egyre közelebb a dízelautók vége – A modern dízeleket is kitilthatják a német nagyvárosokból

Dátum:

Megosztás:

Eddig úgy tűnt, hogy csak az Euro 5-ös, vagy annál régebbi dízelautókat tiltanák ki a német nagyvárosokból. A német kormány arra készül, hogy az Euro 6-os autókat is érinthetik a korlátozások.

A Spiegel információi szerint a német kormány attól tart, hogy nem csak az Euro 5-ös vagy annál régebbi, hanem a modernebb, Euro 6-os besorolású autókat is kitilthatják a német nagyvárosokból a lipcsei szövetségi bíróság döntését követően. Bár az Euro 6-os autók lényegesen kevesebb károsanyagot bocsátanak ki, mint a régebbiek, azonban valós körülmények között azok sem tudnak megfelelni az előírásoknak. Nitrogén-oxidból kilométerenként 80 milligramm a határérték, de a német közlekedési hivatal és az ADAC tesztjei alapján az Euro 6-os dízelautók ennél jóval több károsanyagot bocsátanak ki.

A probléma az, hogy perek tucatjait indíthatják azok az autósok, akiknek az autóit azért tiltják ki, mert azok Euro 5-ös vagy az alatti besorolásúak, miközben a szabályokat betartani szintén képtelen Euro 6-os autókkal továbbra is be lehet hajtani a belvárosokba.

A Spiegel információi szerint a német kormány azt tervezi, hogy állami támogatást nyújt a régebbi dízelautók átalakításához, amennyiben azok az átalakítás után megfelelnek a legfrissebb normáknak. Itt a 80 milligrammos szabályt vennék alapul, de mivel még a német kormány is tudja, hogy ez gyakorlatilag betarthatatlan, ezért egy bizonyos szorzóval számolnának, így valós körülmények között az autóknak kilométerenként legfeljebb 200-300 milligramm nitrogén-oxidot szabad kibocsátaniuk.

Úgy tűnik, hogy egyelőre csak a legmodernebb, Euro 6d besorolású dízelautók mentesülnének a kitiltás alól, ez a besorolás tavaly ősszel lépet életbe, ezért csak kevés olyan autómodell van, amelyik ennek a normának megfelel.

Forrás: Spiegel

Képek: autonavigator, totalcar

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Budapesti embervadászat: újabb három német szélsőbaloldali antifát köröznek – képek, videó

Már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a februári budapesti brutális támadók közül. Újabb három német szélsőbaloldali...

Harrison Ford; Ray Liotta; Ashley Judd; – A szabadság határai – videó

Nap mint nap ezrek és ezrek próbálnak a jobb élet reményében illegálisan bejutni az Egyesült Államokba a mexikói...

Kate Winslet; Liam Hemsworth; – A ruhakészítő – videó

Mély érzelmű, ausztrál romantikus dráma, Rosalie Ham bestseller regénye alapján. Egy gyönyörű nő visszatér szülővárosába, ahol varrógépével és egyedi...

Liam Hemsworth; Harrison Ford; Amber Heard; Gary Oldman; – Paranoia – videó

New York közepén a toronyházak labirintusában számtalan mamutcég ontja magából a dollármilliárdos megbízásokat. Ha ott egyszer is hibázol,...