19.8 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Egyre durvábban fenyegetik Európa lassan legerősebb katonai hatalmát, de ők sem fogják vissza magukat

Dátum:

Megosztás:

Pedig nagyon nem lenne szerencsés, ha még tovább mérgesedne a történelmileg is terhelt viszony a két ország között.

Az orosz-lengyel viszonyt a történelem során számtalan konfliktus övezte, azonban az utobbi két évben, az orosz-ukrán háború kitörése óta régóta nem látott mértékben mérgesedett el a viszony a két ország között.

Ukrajna egyik leghatározottabb támogatói lettek a lengyelek

2022. február 24-e óta a baltiak mellett a lengyelek azok akik a leghangosabb követelik Ukrajna támogatását, ugyanis többször is hangot adtak azon nézetüknek, hogy Ukrajna közvetett módon Európát védi. A kiélezett helyzet legutóbbi állomása az, amikor Morawiecki Washingtonban világossá tette: szerinte ha nem védjük meg Ukrajnát, globális konfliktust kockáztatunk.

Az oroszok igencsak nehezményezik a lengyel álláspontot

Természetesen Oroszország, különösképpen Dmitrij Medvegyev sem hagyta szó nélkül az ellenséges lengyel fellépést. Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese pénteki Twitter-bejegyzésben például már közvetlenül is reagált Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök egyik kijelentésére.

A lengyel politikus azt mondta, Ukrajnának jogában áll csapásokat mérni Oroszországra, és nem kell aggódni egy Oroszország és a NATO közötti háború miatt, mert Moszkva gyorsan veszíteni fog.

Oroszország egykori miniszterelnöke erre úgy reagált:

„Nem tudom, ki győz vagy veszít egy ilyen háborúban, de tekintettel Lengyelországnak a NATO európai előretolt hadállásaként játszott szerepére, ez az ország (Lengyelország – a szerk.) biztosan el fog tűnni, az elmaradott miniszterelnökével együtt”

– írta a volt orosz elnök és kormányfő.

Veszélyes ellentét

A probléma a fentiekkel azonban nemcsak az, hogy közben a NATO-n belül (és egyébként is) Lengyelország Európa új katonai nagyhatalma szeretne lenni (nem véletlen a lengyel fegyverkezés – a szerk.), de az is, hogy ahogyan többek között Orbán Viktor magyar miniszterelnök rámutatott:

a harmadik világháború esélye reális veszély”.

Vagyis történelmi konfliktus ide vagy oda, belátható, hogy nem lenne szerencsés, ha érdemben tovább mérgesedne a történelmileg is terhelt viszony Lengyelország és Oroszország között.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 3

További egyszerű tények: A Földön mindenhol van kőolaj, csak a geológiai struktúrák miatt van, ahol sokkal gazdaságosabb kitermelni, mint...